Nu kommer NFC-telefonerne til mobile betalinger

2 kommentarer.  Hop til debatten
Huawei lancerer i samarbejde med MasterCard og Turkcell NFC-mobil, der kan bruges til at betale med.
14. juli 2011 kl. 15:43
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google har slået kraftigt på, at fremtidige betalinger skal foregå med mobiltelefonen og har med med Android-referencemobilen Nexus vist vejen for, hvordan morgendagens elektroniske betalinger kan foregå ved hjælpe af NFC.

Og nu er ifølge dem selv Huawei de første på banen med en NFC-mobil designet til elektroniske betalinger og som vil være tilgængelig til private forbrugere. Huawei kalder sin NFC-mobil for T20 og lanceringen sker i samarbejde med det tyrkiske teleselskab Turkcell og MasterCard.

Teknologien gør, at mobilen blandt andet kan anvendes som betalingsmiddel. Brugeren skal bare banke sin mobil let ned i en NFC-aktiveret betalingsterminal, og så er betalingen gennemført.

»NFC er en utroligt spændende ny teknologi, som, når den er fuldt udviklet, vil kunne forbedre alle aspekter af internet på mobilen, fordi den åbner for mange flere muligheder, heriblandt enklere sociale netværk, hurtigere trådløse forbindelser, øget sikkerhed og udvidede muligheder for e-handel,« siger Daniel Edlund, der er nordisk kommunikationschef for Huawei.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NFC, der står for Near Field Communication, supporterer NFC-applikationer på Android-platformen, og med Huawei og Turkcells samarbejde kan man konfigurere sin Huawei-mobil til at fungere som kredit- eller hævekort.

Udover at foretage betalinger, kan brugeren af T20 også dele informationer, overføre visitkort og bruge sin mobil som scanner, e-billet eller som identitets- og nøglekort på arbejdspladsen.

NFC-teknologi gør det muligt at sende data mellem to mobiler, der er mindre end 10 centimeter fra hinanden.

T20-telefonen, der er en skræddersyet version af Huaweis populære model Huawei Sonic, har en 3,5 tommer touch screen med høj opløsning, keyboard og et 5.0 megapixel kamera.

Daniel Edlund oplyser til Version2, at T20 i første omgang kun er rettet mod Turkcells marked, og at der for nuværende ikke er planer om lancering i Norden endsige Danmark eller truffet aftale med en lokal operatør.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. juli 2011 kl. 18:28

Jeg er ikke helt med her. De benytter nfc-mobil betalinger en hel del i Japan. Forstår ikke udmeldingen "ny teknologi" og "nu er ifølge dem selv Huawei de første på banen med en NFC-mobil designet til elektroniske betalinger". Jeg har i lang tid set frem til at det kom til Danmark efter for et par år siden at have set japanernes brug af nfc-betalinger i en dokumentar i fjernsynet.

2
14. juli 2011 kl. 19:13

De bruger primæry FeliCa/RFID i Japan, ikke NFC. NFC er en underkategori til RFID og er stadig at betegne som ny, idet den endnu ikke udnyttes på fuldt kommercielt basis verden over, og ind til fornylig primært har været udbredt på testbasis.