Nu kommer mobilbetalingen i danske supermarkeder

De fire største teleselskaber på det danske marked vil nu tage hul på muligheden for at betale for dagligvarer med mobiltelefonen.

De fire største mobilselskaber i Danmark er nu gået sammen om et nyt firma, der skal give danskerne mulighed for at foretage flere betalinger med deres mobiltelefon allerede til sommer. Det skriver epn.dk.

TDC, 3, Telia og Telenor har etableret firmaet 4T, som skal gøre det muligt at bruge mobiltelefonen som betalingsmiddel og på sigt også som en digital tegnebog, hvor man kan opbevare sit sygesikringsbevis, kørekort og forskellige medlemskort.

Sideløbende med teleselskabernes nye tiltag er supermarkedsgiganten Coop også i færd med at afprøve nye terminaler, som Coop forventer at tage i brug i løbet af det næste år. De nye terminaler vil gøre det muligt bruge mobiltelefonen som betalingsmiddel i 1.200 butikker ejet af Coop.

Der har været flere forsøg på betalingsløsninger på mobiltelefoner i Danmark, men bortset fra nogle enkelte nicheområder som busbilletter er det aldrig slået igennem på større skala i Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Claus Jensen

Ja, der mangler da noget information her - det må vi formode, at version2 er i gang med at rette op på, så vi får en rigtig artikel senere :)

På epn.dk står der "Vi er ved at teste vores nye terminaler, som teknologisk understøtter betaling med mobiltelefonen" - det må jo betyde, at det allerede ligger fast, hvilken teknologi, de vil bruge. Det vil jeg da i hvert fald gerne høre mere om. Hvis de fx satser hele butikken på NFC i Danmark, så betyder det jo meget for hvilke mobiltelefoner, man skal vælge i fremtiden...

  • 2
  • 0
#4 Kasper Lund

Jeg antager der er tale om SMS - hvilket på mig vil virke pænt fælt. Medmindre man kan kombinere med en QR kode (hvilket kan gøres ret nemt), så vil oplevelsen da være helt hen i vejret. Forestil dig at stå foran en travel A bus, i byen med 100 andre passagere bag dig - og de skal lige vente på at dine SMS beskeder bliver sendt frem og tilbage, før end købet er gennemført.

Jeg venter stadig på man kan bruge NFC! Læste for godt og vel 2 år siden, at en Pølsemand ville experimentere med NFC, og jeg var da også på vej ned for at hente en ristet! Men guess what, NFC forsøget var i virkeligheden et SMS forsøg. Snork :p

  • 1
  • 0
#7 Martin Kofoed

Helt enig - en SMS-only løsning vil være ret fail her i 2013. Men der er vel heller ikke noget teknisk til hinder for at lave en kombi-løsning? Hvis terminalen er smart nok, kan den vel både implementere en sms- og nfc-løsning.

Så kommer vi bare til at stå og vente på alle iPhone-brugerne i køen ...

  • 7
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere