Nu kommer Kindle Fire til Danmark: 1.600 kroner for Amazon-tablet med fuld HD

Amazon udvider nu salget af Kindle Fire-tabletten til 170 lande, herunder Danmark. Prisen begynder ved 1.600 kroner for den store model med 1.920x1.200-skærm.

Er e-bogs-læseren Kindle for skrabet, men en iPad for dyr? Så har Amazon siden efteråret haft Kindle Fire HD som en mellemting, der kan det meste - men kun til salg i udvalgte lande for at kunne følge med efterspørgslen.

Nu åbner Amazon for sluserne i et stort globalt ryk, hvor 170 lande på én gang får adgang til at købe en Kindle Fire HD samt en dedikeret butik til hvert af landene, så tabletten kan fyldes med indhold. Det skriver Amazon i en pressemeddelelse.

Danskere skal købe den via Amazons amerikanske webbutik, hvor priserne for 7 tommer-modellen begynder ved 199 dollars, mens storebroderen på 8,9-tommer kan fås for 269 dollars - omkring 1.600 kroner. Dertil kommer dansk told og eventuelle forsendelsesomkostninger - i alt i omegnen af 2.200 kroner.

Kindle Fire kører inderst inde Android, men Amazon har tilpasset styresystemet kraftigt, så tabletten først og fremmest egner sig til indhold købt gennem Amazons butik. Det betyder, at apps som udgangspunkt skal installeres gennem Amazons butik og altså ikke frit kan installeres gennem Google Play. En stribe applikationer, for eksempel til streaming-tjensten Netflix, er også kommet på markedet, i takt med at salget af Kindle Fire-serien er buldret derudaf.

På 8,9 tommer-modellen får man en IPS-skærm på 1.920x1.200 pixels - lidt mindre end på en iPad med Retina-skærm, men stadig i den høje ende. En OMAP4470-processor fra Texas Instruments med to 1,5 gigahertz-kerner driver værket, sammen med grafikchippen Imagination SGX544 3D. Maskinen kommer med enten 16 eller 32 gigabyte lagerplads.

Rent fysisk er 8,9-udgaven ret tæt på iPad 4-mål, men en smule tyndere og lettere med sine 8,8 millimeter og 567 gram. Batteritiden skulle runde ti timer, lover Amazon.

Illustration: Amazon

Opdateret 12.51: Den angivne pris på 1.600 kroner er efter kommentarer i debatten blevet præciseret som indkøbspris.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Per Erik Rønne

har man som mig allerede en iPad, i mit tilfælde en 2, er der slet ingen grund til at købe en Kindle Fire.

Jeg kører jo allerede mind Kindle-applikationen på iPad'en, Kindle Fires batteri holder ikke længere end iPad'ens ...

 • 1
 • 12
#6 Deleted User

£229 + £25 i forsendelse, altså i alt £254 = altså 2210 kr.

Amazon skriver selv, at kunder fra lande, der ikke har egen Amazon-butik (eller er knyttet til en - det er Danmark ikke), skal bruge den amerikanske butik og forudbestille. Her står prisen for en 8,9-model til 269 dollars. Dertil kommer told og gebyr, hvis de sender fra USA, og selvfølgelig forsendelse.

Men mere info har Amazon ikke sendt ud lige nu om danske priser, så det kan være, de ændrer på det.

vh. Jesper, Version2

 • 2
 • 4
#7 Christian Nobel

Amazon skriver selv, at kunder fra lande, der ikke har egen Amazon-butik (eller er knyttet til en - det er Danmark ikke), skal bruge den amerikanske butik og forudbestille. Her står prisen for en 8,9-model til 269 dollars. Dertil kommer told og gebyr, hvis de sender fra USA, og selvfølgelig forsendelse.

Men mere info har Amazon ikke sendt ud lige nu om danske priser, så det kan være, de ændrer på det.

vh. Jesper, Version2

Hvordan kan det så være at jeg kan lægge den i indkøbskurven på amazon.co.uk (har godt nok ikke gået videre, da jeg ikke lige har tænkt mig at købe en)?

Og uanset hvordan du vender og drejer den, så vil den koste 2210 kr på amazon.co.uk, så ville det ikke være mere rimeligt i det mindste at skrive den pris i overskriften?

 • 2
 • 7
#9 Thomas Jørgensen

Hvis man går ind på den amerikanske side bliver man ledt videre til en international side, hvor det koster $284 for 8.9'. Oven i det kommer der $21 i forsendelse og $76 i told, så det bliver $381 eller ca. 2200 kr. Så jeg ville foretrække den engelske side.

 • 2
 • 2
#10 Christian Nobel

Måske man skulle lade være med at være så hurtig på aftrækkeren en anden gang!

Det ændrer da ikke på det faktum at prisen er 2210 kr - at der så måske går noget tid før de så også vil levere den er en anden sag.

Det jeg primært opponerede mod var at der står 1600 i overskriften, når det er ret enkelt at verificere hvad den reelt vil (komme til at) koste! Der er da ingen grund til bevidst at lave misvisende overskrifter.

Og 269$ plus forsendelse, told, moms og gebyr passer også meget godt med et sted mellem 2200 og 2300.

 • 7
 • 3
#12 s_ mejlhede

har man som mig allerede en iPad, i mit tilfælde en 2, er der slet ingen grund til at købe en Kindle Fire.

Nej og rønnebærene er surre, da man kan få 3 til samme pris Har en kindel, og en S3 og en Asus Transformer, så jeg har heller ikke brug for at købe en kindle HD. Kindle-applikationen kan også køre Android, og jeg har MEGET længere batteri tid på S3. Men tak for info. LOL

 • 2
 • 0
#15 Johnny Christensen

Absolut. Kindle Fire giver med forsendelse og importgebyr ikke megen mening. Den er for dyr og svarer til en operatørlåst PC, hvem gider det?

Jeg har en (e-ink) Kindle og iPad - Jeg gider ikke bruge min iPad som ebogslæser. Den er alt for klodset og besværlig og kan på ingen måde hamle op med min Kindle's e-ink til læsning. Tilsvarende kan jeg heller ikke se hvad jeg skulle med en tungere, mere klodset Kindle Fire. Da slet ikke når den er dyrere end en tilsvarende tablet.

 • 1
 • 0
#16 Tine Andersen

Nu har jeg selv kun en meget billig 7" tablet, og ja: Man får ondt I øjnene - og I sine muskler og arme/nakke og ryg ved overdreven brug. Læs: du er tvangslæser og sidder med den fra morgen til kvæld. Man får også vabler af det, så jeg må være den første til at coine ordet tabletvabel! ;-D (På tryk) En slægtning af mig, havde af job-mæssige grunden brugt en en udlånt Ipad, som nu skulle afleveres, hun kiggede på min- og bestemte sig for en Nexus. Barnet sparer derimod op til en Ipad: "Hvis jeg sparer alle mine lommepenge op for alt og ikke bruger nogen af dem, så kan jeg få en Ipad I januar!"

Ja stakkels barn!

For Android er der billigere løsninger, og man kan få e-bøger. Men nu har jeg så aldrig så meget som set en Kindle IRL. (Og alt det elektronik har to store fejl: De kan ikke læses I badekarret- og de kan ikke læses I badekarret. Eller ude I fugtigt vejr- eller solskin)

Desuden er udvalget ikke nødvendigvis, den type læsestof, jeg vil have. Så er det godt man kan købe bøger på nettet, men skidt at ældre danske (skandinaviske) er svære at finde. Sprogområdet er for lille. På den anden side: Der er udgivet utroligt meget dårligt på amerikansk. ("Bestsellers"- hold op hvor der meget "kiosklitteratur", og ikke ondt om det, noget af det, jeg genlæser er oftest ikke stor litteratur, men god underholdning.) Pt kæmper jeg mig igennem "Stones of Fire" og der er plothuller på hveranden side og bibelske mistolkninger, historiske fejl, usandsynligheder og... Og så ligner den " The Da vinci Code" krydset med "Raiders of the Lost Ark"- rettere den er Da vinci koden med Arken som den hellige Gral.

Middelalder-engelsk forsker med fortid I MI5 (Øh ´hvad bruger MI5 middelalderforskere til? Burde de ikke anvende folk, der forsker I arabisk, islam og mere nutidige sprog? Kinesisk?), der har været terrorbekæmper I Irland (hvorfor?), og er på IRA's dødsliste. (Hans kæreste døde I et IRA-attentat), hvorfor han flyttede til Paris (og var anonym, med navnet Caedmon Aisquith... Øh?) men han udgav for en sikkerheds skyld en bog I sit eget navn og tog på promoveringstur til USA. (anonymt?! IRA havde vist gode støtter I USA for ikke så længe siden). Desuden er han vist uddannet I et kryds mellem antiterrorkorpset og "spionskolen"- og er I super form, selvom han fremstår som lærd ekspert I "hebræiske arkæologiske genstande"! Ja! Hvad det så er. Hans ven, der blyver myrdet I starten er kun ekspert I Afghanistan. (Som jeg sagde, plothuller- og til grin)

Selvfølgelig bliver den anden hovedperson (en kvindelig freelance-fotograf med en uddannelse I kvindestudier) og han vildt tiltrukkede af hinanden. Hun ser han har hænder som Michelangelo's David. Og okæh- jeg har set statuen (kopien I Firenze), så jeg undrede mig først, men brast så I latterkramper. (Statuen har ualmindeligt store hænder og fødder- og mænd med store... må have store attributer. Eller! David har ikke). Så jeg fik et blik af bigfoot øh bighand. Nå nok med det! Bogen er så jammerlig, og dette skulle ikke være en litteratur kritik. Bortset fra Umberto Eco har ret I "Tempelridderne er altid med I billedet!" Bortset fra forfatteren her ved, at Tempelridderordenen var opløst på tidspunktet (og de indgik I andre ridderordener fx Hospitalitterne), så finderen af Arken er johanitter- og førte den til England. (Kort sagt: Gralen om igen).

Nå, undskyld.... Jeg elsker bøger, den gode fortælling og hader bestsellerbraset. Hvis jeg kan lide en forfatteres måde at skrive på, kan meget tilgives. Undtagen plothuller og dårlige historier. Og dårlig skrivemåde.

Engang mente jeg "alle" bestsellers var dårlige, men Stephen King og Mary Stewart skriver godt, ikke alt de har kværnet af båndet er. Men historien er god. Plottet er konsistent. Sproget er godt. Fortællingen er god.

Gode forfattere har det spil: Lad os lade som om at... Og gode film gør det også. Men hvis de bryderr flowet I fortællingen, så knækker filmen/fortællingen, og nu flere gange de gør det, nu dårligere er det. Hvis man ikke føler man er med på på: Lad os nu lade somom/hvad nu hvis. Så er det en L'bog/film.

Åh- sorry. Min kæphest rendte af med mig her. Det er vist et udkast til et blogindlæg, som jeg har I tankerne.

Mvh Tine- og nej "Games of Thrones" er en bog af same skuffe

 • 0
 • 3
#18 Tine Andersen

Hvorfor?

Pt kæmper jeg mig igennem "Stones of Fire" og der er plothuller på hveranden side og bibelske mistolkninger, historiske fejl, usandsynligheder og... Og så ligner den " The Da vinci Code" krydset med "Raiders of the Lost Ark"- rettere den er Da vinci koden med Arken som den hellige Gral.

Middelalder-engelsk forsker med fortid I MI5 (Øh ´hvad bruger MI5 middelalderforskere til? Burde de ikke anvende folk, der forsker I arabisk, islam og mere nutidige sprog? Kinesisk?), der har været terrorbekæmper I Irland (hvorfor?), og er på IRA's dødsliste. (Hans kæreste døde I et IRA-attentat), hvorfor han flyttede til Paris (og var anonym, med navnet Caedmon Aisquith... Øh?) men han udgav for en sikkerheds skyld en bog I sit eget navn og tog på promoveringstur til USA. (anonymt?! IRA havde vist gode støtter I USA for ikke så længe siden). Desuden er han vist uddannet I et kryds mellem antiterrorkorpset og "spionskolen"- og er I super form, selvom han fremstår som lærd ekspert I "hebræiske arkæologiske genstande"! Ja! Hvad det så er. Hans ven, der blyver myrdet I starten er kun ekspert I Afghanistan. (Som jeg sagde, plothuller- og til grin)

Selvfølgelig bliver den anden hovedperson (en kvindelig freelance-fotograf med en uddannelse I kvindestudier) og han vildt tiltrukkede af hinanden. Hun ser han har hænder som Michelangelo's David. Og okæh- jeg har set statuen (kopien I Firenze), så jeg undrede mig først, men brast så I latterkramper. (Statuen har ualmindeligt store hænder og fødder- og mænd med store... må have store attributer. Eller! David har ikke). Så jeg fik et blik af bigfoot øh bighand. Nå nok med det! Bogen er så jammerlig, og dette skulle ikke være en litteratur kritik. Bortset fra Umberto Eco har ret I "Tempelridderne er altid med I billedet!" Bortset fra forfatteren her ved, at Tempelridderordenen var opløst på tidspunktet (og de indgik I andre ridderordener fx Hospitalitterne), så finderen af Arken er johanitter- og førte den til England. (Kort sagt: Gralen om igen).

Nå, undskyld.... Jeg elsker bøger, den gode fortælling og hader bestsellerbraset. Hvis jeg kan lide en forfatteres måde at skrive på, kan meget tilgives. Undtagen plothuller og dårlige historier. Og dårlig skrivemåde.

Engang mente jeg "alle" bestsellers var dårlige, men Stephen King og Mary Stewart skriver godt, ikke alt de har kværnet af båndet er. Men historien er god. Plottet er konsistent. Sproget er godt. Fortællingen er god.

Gode forfattere har det spil: Lad os lade som om at... Og gode film gør det også. Men hvis de bryderr flowet I fortællingen, så knækker filmen/fortællingen, og nu flere gange de gør det, nu dårligere er det. Hvis man ikke føler man er med på på: Lad os nu lade somom/hvad nu hvis. Så er det en L'bog/film.

 • 0
 • 1
#19 Flemming Seerup

de kan ikke læses I badekarret. Eller ude I fugtigt vejr- eller solskin

en kindle (eink version, ikke kindle fire) kan sagtens læses i solskin, men jeg vil fraråde at gøre det under vand :)

Kindle har udover fordelen ved at kunne læses udendørs, og den fordel at den har en praktisk størrelse, og vejer minimalt. Modsat en 10" iPad eller android tablet, som stadig er for tunge til at sidde og læse på i praksis.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere