Nu kommer Google Maps til at koste penge

Google sætter nu en øvre grænse for, hvor mange gange i løbet af en dag, man må vise et kort fra Google Maps på sit websted, før man skal betale.

Googles korttjeneste Google Maps har hidtil givet webudviklere en mulighed for helt gratis at lægge kort på deres websteder. Men de gratis tider er nu forbi, skriver Google i et blogindlæg.

Man kan fortsat få lov til at lave 25.000 Google Maps-visninger om dagen, før man skal betale, hvis man bruger Googles standardkort.

Hvis man har brug for særligt tilpassede kort med eksempelvis bestemte visninger eller andre farver, så ligger den øvre grænse på 2.500 visninger.

Overstiger man grænsen på 25.000 kortvisninger, koster det fire dollar pr. 1.000 visninger, man skal bruge til sit websted.

Ifølge Google skyldes det nye loft for gratis visninger, at selskabet skal sikre korttjenestens fremtid med den nødvendige kapacitet til at få vist kortene, selv når de bruges af websteder med stor trafik.

Microsofts konkurrerende Bing Maps-tjeneste har ligesom Google Maps et loft for trafikken, som dog varierer alt efter, hvem der implementerer kortene, så non-profit-organisationer eksempelvis har ubegrænset adgang, mens andre websteder er begrænset til 125.000 gratis brugersessioner i løbet af et år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Flemming Hansen

Hvad er OpenStreetMap? Er det en funktionsbegrænset udgave af Google Maps?
;-)

Jeg tror nu ikke der er nogen der vil pive over at (kommercielt) brug af Google Maps i større omfang skal koste noget. Det er nok de færreste der har over 25.000 besøgende om dagen uden også at tjene lidt penge på sitet.

 • 15
 • 0
Jesper Nielsen

Det er nok de færreste der har over 25.000 besøgende om dagen uden også at tjene lidt penge på sitet.

Ikke besøgende, men 25.000 viste maps. Der er mange scenarier, hvor en enkelt besøgende kan generere rigtig mange maps-visninger.

 • 3
 • 0
Peter Brodersen

Hej Jeppe,

I første omgang ikke. Jeg (dvs. findvej.dk) ligger pt. på ca. 10.000 besøgende på hverdage og lidt mindre i weekenden. Det tal fluktuerer selvfølgelig over tid, samt ved bestemte begivenheder (fx hvis Ekstra Bladet linker til en adresse eller feature).

Jeg har dog været opmærksom på risikoen og løbende været opmærksom på alternativer. Siden 2008 har jeg også kæmpet for at få gang i indholdet på OpenStreetMap (blandt andet ved at skaffe luftfotos for hele Danmark under en brugbar licens samt importere alle danske adresser ind for at kunne finde manglende veje).

For visse værdier af "i mål", så er OpenStreetMap snart ved at være i mål for Danmarks vedkommende. Søren Johannessen har blogget lidt om det her:
http://www.microformats.dk/2011/10/09/et-farvelagt-postkort-fra-openstre...

Med den nuværende hastighed skønner jeg, at de manglende småområder er dækket ved indgangen til det nye år. I forvejen er alle storbyer i Danmark yderst detaljeret.

Derefter begynder det at blive interessant, når der kan komme dag-til-dag-opdateringer i kortet. Her kommer både Kort- og Matrikelstyrelsen og Google Maps til... ja, kort:
http://www.microformats.dk/2011/08/11/hist-hvor-e45-slar-en-bugt/
http://www.microformats.dk/2011/03/09/stedet-som-indgang-til-forsinket-d...

 • 12
 • 0
Peter Brodersen

Ikke besøgende, men 25.000 viste maps. Der er mange scenarier, hvor en enkelt besøgende kan generere rigtig mange maps-visninger.

Det er 25.000 "map loads", hvilket rigtig nok kan være en sjov størrelse (og som både kan være besøgende eller viste maps). Google beskriver det nærmere her:
http://code.google.com/intl/da/apis/maps/faq.html#tos_mapload

Man kan sandsynligvis kode sig ud af en del unødvendige API-loads - fx at kortet ikke reloades for hver side, og heller ikke for hver tilføjelse eller fjernelse af information på kortet.

 • 10
 • 0
Søren Johannessen

ATT Flemming Hansen

"Hvad er OpenStreetMap? Er det en funktionsbegrænset udgave af Google Maps?;-)"

Godt du fik et ;-) tilsidst i den kommentar - Nej OpenStreetMap er ikke funktionsbegrænset - du har til enhver tid adgang til vektordata bagved og kan hente dem ned , lege rundt med i det alle mulige konstellationer. I Google Maps API får du kun lov til at røre ved "raster" billeder (tiles). Fx du kan ikke download alle Bornholms geodata fra Google og så smide geodata ind i din egen WebGIS. Det kan du med OpenStreetMap, så for en udviklers synspunkt er mulighederne meget større i OpenStreetMap.

At OpenStreetMap så ikke er 100% dækkende endnu for DK er en anden sag - men er meget stærkt på vej som Peter Brodersen nævner lidt længere nede i debattråd.

 • 7
 • 0
Peter Holm Jensen

...om 5 år eller måske før bruger google map openstreetmap.

Mircosoft har jo lugtet lunten og stiller bing map til rådighed fro osm mapperne, det plejer ikke at ligne dem at forære noget væk uden bagtanke, og det skal de være velkommende til - openstreetmap må bruges af alle på open source lignende licens.

Peter

 • 0
 • 0
Søren Johannessen

@Peter

Google har lugtet lunten og har lavet deres eget crowdsourcing projekt "Google Maps Maker" startede i 2008 med 10 lande. Nu er der ca. 180 lande kan man rette i nu - Kun USA/Canada af vestlige lande kan man indtil videre rette i. Men det er kun spørgsmål om tid før andre vestlige lande kommer med - Gætter på UK, Frankrig, Tyskland vil være de næste. Google Maps Maker kan ses her
http://www.google.com/mapmaker - Problem er bare at brugerne kan ikke hente deres geodata ud igen.

 • 3
 • 0
Jakob Lanstorp

... så for en udviklers synspunkt er mulighederne meget større i OpenStreetMap.

Det kan diskuteres... Google er ved at lancere Google Earth Builder (GEB), hvor man får mulighed for at uploaded sit eget vektor data til Googles geospatiale sky. Adgang til vektordata sker igennem Earth API, Maps API og en ny spatial udgave af det REST baserede Fusion Table API. Der bliver mulighed for redlining. Der bliver også understøttelse for OGC standarder som WMS, WFS og WMTS, og senere WFS-T.

 • 1
 • 1
Søren Johannessen

Vedr. Google Earth Builder (GEB) koster jo også penge at bruge og lag af egne vektordata kan man jo via mange andre teknikker fx OpenLayers eller hvis man har adgang ArcGIS sky eller hos GeoCommons/GisCloud.

Nu snakker vi om Google Maps egne vektor kort(inkl. dem de køber adgang til at vise) - her kan ikke hentes vektordata ud - du kan få dem vist som raster (tiles) via deres API. Så for en udvikler er der mere at lege med i OpenStreetMap, da alle data er frit tilgængelige.

 • 2
 • 0
Morten Hattesen

Gad vide hvordan de vil sende regningen? Slå domænet op i diverse NIC's?

De vil vel bare spærre for visninger når den øvre grænse er nået, og de kan anvende fx HTTP Referer headeren til at vide hvilket domæne der indeholder henvisningen. Og så kan de ellers bare vente på, at ejeren af hjemmesiden betaler ved kasse 1.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize