Nu kommer Facebook-telefonen baseret på Android

En ny Facebook-telefon forventes lanceret i dag torsdag. Telefonen er produceret af HTC, og skal køre en speciel Facebook-udgave af Android.

Facebook og HTC har tilsyneladende startet et samarbejde og ventes i dag torsdag at lancere en decideret Facebook-telefon. Telefonen vil blandt andet vise nyhedsstrømmen fra Facebook og relaterede apps på hjemmeskærmen. Det skriver The New York Times.

Stifteren af Facebook, Mark Zuckerberg, har længe fastholdt, at Facebook ikke skal bygge sin egen telefon. Facebook har da også fået den taiwanske elektronikgigant HTC til at bygge telefonen, der kommer til at køre styresystemet Android, men med et Facebook-twist der blandt andet indebærer, at telefonen viser din nyhedsstrøm, når du tænder den.

Telefonen bliver målrettet til markedet uden for USA, og årsagen skal findes i, at Facebook i dag tjener langt færre penge pr. bruger på det ikke-amerikanske marked, end de gør i hjemlandet.

Facebook tjener lidt over fire dollars pr. bruger på det amerikanske marked, mod blot 1,7 dollars i Europa og mindre end 50 cent pr. bruger fra resten af verden.

Facebooks primære indtægtskilde er reklamer, og jo flere mennesker de får til at tjekke Facebook på telefonen, jo flere reklamer kan de skubbe af sted.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Johnnie Hougaard Nielsen

Det der skrives om selve telefonen antyder intet om noget Facebook-specielt, mere at fleksibiliteten i Android udnyttes til at lave en launcher med Facebook integreret. En fornuftig politik ville være at gøre det til noget som kan installeres på alle Android telefoner/tablets, måske med undtagelse af ældre udgaver. Og noget som kan afinstallers hvis/når HTC (eller andre) leverer en telefon med denne launcher default-installeret. Det vil være godt for både Facebook fans og andre.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere