Nu kommer der antivirus til køleskabet

Amerikansk firma udvikler antivirusløsninger til indlejrede systemer såsom køleskabe og dvd-afspillere.

PALO ALTO: De tider, hvor det kun var almindelige computere, der var sluttet til internettet og dermed udsat for diverse former for angreb.

Flere og flere elektroniske enheder få en internetforbindelse ? og dermed er der også mulighed for, at de bliver inficeret.

Derfor er det amerikanske firma Mocana gået i samarbejde med Symantec om udvikling af sikkerhedsløsninger til indlejrede systemer, der omfatter både forbrugerelektronik og hårde hvidevarer.

Hvor Symantec kun tilbyder løsninger til Intel-kompatible processorer og smartphones, har Mocano en stor ekspertise inden for indlejrede systemer.

»Vi har bygget en robust og skalerbar platform, der stort set er uafhængig af processortypen og operativsystemet. Det er derfor, at vi dækker mere end 70 processorvarianter og 35 operativsystemer,« fortæller Mocanons grundlægger Adrian Turner til Version2.

Endnu har der ikke været de store angreb mod indlejret elektronik, men Mocana og Symantec er lige så interesserede i at levere standardiserede løsninger, der betyder at producenter af forbrugerelektronik automatisk ? og på en standardiseret facon ? kan få opgraderet deres udstyr, efter det er installeret hos slutbrugeren.

Ifølge Adrian Turner kender han ikke til officielle europæiske eller amerikanske statistikker over, hvad support af indlejrede systemer koster, men Adrian Turner citerer en japansk undersøgelse, der viser, at en harddiskoptager i gennemsnit generer to supportopkald, der hvert koster omkring 50 kroner, hvilket skal indregnes i prisen.

»Det er derfor, at forbrugerleketronik-branchen har stor interesse i produkter som blandt andet Liveupdate, som vi skal levere i samarbejde med Symantec,« siger Adrian Turner.

Han nævner da også flere eksempler på, at forbrugerelektronik allerede er blevet angrebet. Heriblandt et spektakulært eksempel, hvor et japansk fremstillet prototype-tv, der var baseret på Linux, blev brugt som base til et større DOS-angreb på en japansk bank kort tid efter, at det var blevet sluttet til internettet.

Det er dog ikke kun forbrugerelektronik, der interesserer Mocano. Også medicinsk udstyr og automobilindustrien har firmaets interesse ? ikke mindst efter, at det for nylig er lykkedes ubudne gæster at hacke sig ind i styresystemet til en bil.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#9 Deleted User

Byg det på linux kernen, og du vil aldrig skulle bruge et anti-virus program... lol, anti-virus er kun for windows folk. så fat det dog! ;)

Godt at høre at folk er sikkerhedskøndige til at udtale sig om emnet... eller noget...

(hvis ";)" betyder sarkasme, se da bort fra min kommentar :D)

  • 0
  • 0
#11 Maciej Szeliga

Jeg havde alligevel aldrig forestillet mig at man skulle bruge antivirus i husholdningen, men hvorfor skulle indlejrede systemer gå fri for angreb. Jeg har dog virkelig svært ved at se hvad man skulle opnå ved at inficere nogle køleskabe

Nøjagtigt det samme som alm. Windows PCere: som Zombier til DDOS og SPAM.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere