Verizon åbner de første offentlige 5G-netværk i USA til næste år

Det rasende hurtige mobile bredbånd 5G ser ud til at blive en realitet i USA til næste år. 5G kan for alvor blive en konkurrent til kablede internetforbindelser.

USAs næststørste teleselskab, Verizon, har netop afsløret planer om at forsøge sig med 5G trådløst netadgang i løbet 2016. Offentliggørelsen afslører dog ikke, hvornår man for alvor vil rulle 5G ud.

5G teknologien giver i den grad 4G/LTE baghjul med 50 gange højere maksimal båndbredde, under 10 millisekunder latency og kapacitet til at håndtere langt flere mobile enheder på samme tid.

5G kan derfor også blive den mobile bredbåndsteknologi, der for alvor eliminerer kvalitetsforskellen mellem fastnet internetadgang og mobilt bredbånd.

»5G er ikke længere en drøm om en fjern fremtid«, siger Roger Gurnani, executive vice president og chief information og teknologi arkitekt hos Verizon, i en pressemeddelelse.

»Vi har en oplevelse af, at det er uopsætteligt at få komme hurtigt videre med 5G ved at etablere et samarbejde med ledere og udviklere inden for teleindustrien. Vi vil sætte en ny æra af innovation i gang.«

Plan lyder som følger:
* Verizon, Alcatel-Lucent, Cisco, Ericsson, Nokia, Qualcomm og Samsung konstituerede industrinetværket Verizon 5G Technology Forum i sidste måned, og har etableret udviklerteams med henblikl på en aggressiv innovation på området. Præcis som i de tidligere udviklingsfaser af 4G/LTE teknologien, er industrisamarbejder afgørende for en hurtig proces, anfører Verizon.

  • 5G netværk, eller 'sandkasser', er blevet etableret i Verizon udviklingscenter, Waltham, i Massachusetts, og i selskabets San Francisco Innovation Center.

  • Verizon og partnerne har aftalt, at man går i luften med de første spæde, offentlige netværk i 2016.

Meget taler for, at USA løber med stafetten på området. Tilsammen repræsenterer industrinetværket et forskningsbudget på over 330 milliarder dollar. Verizon var også de første til at rulle 4G/LTE ud i USA med 10-celle 'netværks-sandkasser' i Boston.

Endelig var Verizon de første til at lancere et kommercielt nationalt dækkende - og verdens største - 4G/LTE-netværk i december 2010 i 39 storbyområder og mere end 60 større lufthavne.

Men der er også barrierer, som kan sænke udviklingstempoet. Blandt andet findes der stadig ikke en færdig 5G-standard.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere