Nu kommer de: EU's tech-lovpakker forventes at træde i kraft i foråret 2023
De to lovpakker fra EU, der har til hensigt at regulere tech-virksomheder, Digital Markets Act (DMA) og Digital Service Act (DSA), forventes at træde delvist i kraft i foråret 2023.
Det skriver ITWatch.
Læs også: Regeringen nedsætter ekspertgruppe til håndtering af tech-giganter: Demokratisk kontrol skal styrkes
DMA'en har til formål at skabe større konkurrence blandt digitale selskaber, der beskæftiger sig med eksempelvis søgemaskiner, sociale medier og beskedtjenester. Med den nye lov indføres der blandt andet et forbud mod, at de store techselskaber – som EU benævner gatekeepere – favoriserer deres egne produkter og tjenester fremfor andre selskaber.
DSA'en har til formål at regulere tech-giganterne og blandt andet skærme unge brugere af sociale medier mod de konsekvenser, mediernes algoritmer kan have på de unges mentale trivsel.
»Vi regner med at få afstemningerne for DMA'en i hus før sommerpausen, så det kommer i den officielle journal omkring 1. oktober. Det vil sige, man kommer til at skulle notificere sig som officiel gatekeeper i foråret 2023, og så vil der være compliance i det allertidligste forår eller sidst på vinteren i 2024,« siger EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager til ITWatch.
Læs også: CFCS opdaterer trusselsvurderinger for mange sektorer: Niveauet er »meget højt«
Christel Schaldemose, der har ledet Europa-Parlamentets forhandlinger om DSA'en, siger til ITWatch, at hun forventer, at dele af DSA'en kan nå at træde i kraft samtidig med DMA'en i 2023, mens den resterende del forventes at træde i kraft i 2024.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.