Nu kommer Chrome OS også på en stationær computer

Chrome OS kan fra juli også købes med en stationær computer, der skiller sig ud både i design og i opbygningen af hardwaren. Prisen er dog endnu ukendt.

Tidligere på måneden lancerede Google styresystemet Chrome OS og to nye bærbare computere, udviklet særligt til det helt webbaserede styresystem.

Der var også antydninger om en stationær model, men Google har indtil nu holdt kortene tæt til kroppen hvad angår specifikationerne på denne model. Nu er døren dog åbnet på klem, og det står klart, at desktoppen kommer på markedet i juli.

Xi3, som den første stationære model er døbt, får en modulopbygget arkitektur til Chrome OS, hvilket i praksis betyder, at computeren består af en processor og to I/O moduler, i stedet for et tratitionelt motherboard. Det skriver Zdnet.com.

Et af I/O modulerne styrer kommunikations-portene og det andet styrer andre former for opkobling, for eksempel Ethernet, video og strømforsyning. De to I/O moduler kan yderligere ombyttes, som man ønsker.

ChromiumPC'en vil bruge en x86-baseret processor med enten én eller to kerner og vil være tilgængelig i forskellige farver. Teamet bag computeren vil snart afsløre flere tekniske detaljer såvel som prisen, før lanceringsdatoen.

»Xi3's computer-arkitektur er designet til at understøtte ethvert x86-baseret operativsystem, herunder Windows, Linux, Unix, og andre open source-baserede operativsystemer,« udtaler Jason A. Sullivan, præsident og CEO i Xi3 Corporation til businesswire.com.

»Selv om vi har promoveret, diskuteret og arbejdet på modulære computere i et stykke tid, føler vi, at markedet nu er klar til en stationær computer med et cloud-baseret styresystem som det, der tilbydes af Google. Hvis nogen vælger at skifte styresystem på deres ChromiumPC, er det så nemt som at bytte et af de tre boards ud inde i computeren,« fortsætter Jason A. Sullivan.

Læs også: Så er den her: Google lancerer Chromebook-computeren

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Lars Tørnes Hansen

Jeg kan lide Xi3s ide om at et design af en computer skal køre det muligt at udskifte en nuværende teknologi X med en nyere teknologi Y ved brug af et I/O kort.

For eksempel: Jeg er nok ikke den eneste som har været nødsaget til at købe et nyt bundkort, fordi PCI-E var det nyeste i grafikkort, i stedet for det ældre AGP.

Her kunne skift af et I/O kort gøre det billigere at opgradere.

Er der nok I/O slots kan man mikse nyt hardware med gammel hardware der stadig virker fint. Som eksempel: Tænk på den gang man i en overgangsperiode havde både PATA og SATA hardware i samme computer.

  • 0
  • 0
#3 Henning Wangerin

For eksempel: Jeg er nok ikke den eneste som har været nødsaget til at købe et nyt bundkort, fordi PCI-E var det nyeste i grafikkort, i stedet for det ældre AGP.

Her kunne skift af et I/O kort gøre det billigere at opgradere.

Hvordan ville det gøre det billigere? Du vil altid have det problem i forbindelse med skift af forbindelses-standard.

ISA > PCI PCI > AGP AGP > PCI-E PCI-E > ????

Som eksempel: Tænk på den gang man i en overgangsperiode havde både PATA og SATA hardware i samme computer.

Ja da var bundkortene bagud-kompatible. Det er jo let nok at lave. Det er trods alt værre at lave det forud-kompatiblet.

  • 0
  • 0
#4 Lars Tørnes Hansen

Hvordan ville det gøre det billigere? Du vil altid have det problem i forbindelse med skift af forbindelses-standard.

ISA > PCI PCI > AGP AGP > PCI-E PCI-E > ????

Du tænker i et for højt niveau - det niveau, som I/O kortet interfacer op imod.

I/O kortets egen bus er en anden: Sandsynligvis adresse bus + data bus, R/W (Read/Write), CS (Chip Select) logik + noget bus buffere, da den forbinder sig direkte til mikroprocessoren.

Hvordan det vil være billigere: Det vil være billigere at skifte et mindre I/O kort end et helt bundkort. Er du uheldig skal du også skifte mikroprocessor og RAM med et nyt bundkort - ved skift af I/O kort kan du beholde samme mikroprocessor og RAM.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere