Nu kommer Android 4.1 Jelly Bean-opdateringen

Illustration: Android Logo
Google begynder nu at rulle den nyeste version af Android ud til Android-brugerne. I første omgang til Googles egne Nexus-telefoner.

Kun to uger efter at Google præsenterede nyeste udgave af Android, nemlig version 4.1 Jelly Bean, kommer opdateringen af styresystemet nu ud til de første telefon-ejere.

Det bliver som sædvanligt dem, der har Googles egne, ’rene’ Android-telefoner, som får opdateringen først. Således vil den amerikanske HSPA+-version af Galaxy Nexus-telefonen i disse dage få installeret Jelly Bean-opdateringen. Efterfølgende kommer Jelly Bean gennem luften til resten af Galaxy Nexus-telefonerne, samt Nexus S og Motorola Xoom-tabletten, oplyser Google.

Jelly Bean er ved samme lejlighed blevet frigivet som open source-kode, skriver it-mediet Liliputing, og da det typisk først er på dette tidspunkt, at andre telefonproducenter får fingre i den nye udgave, går der normalt et stykke tid, før de har tilpasset deres egen software og brugergrænseflade til den nye Android-kode og kan sende en opdatering ud.

I forhold til Android 4.0 Ice Cream Sandwich skulle Jelly Bean byde på højere hastighed og dermed en mere glidende brugeroplevelse. Der er også arbejdet videre med påmindelser og beskeder fra styresystemet, så man for eksempel direkte fra oversigten over påmindelser kan ringe til en person, man snart har møde med.

Den første enhed, der er født med Android 4.1 Jelly Bean, bliver i øvrigt Googles kommende 7-tommer tablet Nexus 7.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Bjerregaard

Både jeg og min nyindkøbte Galaxy Nexus glæder os til Jelly Bean. Selvom Ice Cream Sandwich er et særdeles fint system, kan man jo altid bruge at lege med offline-voice-typing, og et endnu mere buttery-smooth UI, samt alle de andre gode nyheder der blev demonstreret ved den nys overståede Google I/O 2012.

Se mere her: http://www.youtube.com/watch?v=VuC0i4xTyrI#t=5m00s

  • 3
  • 1
#3 Piotr Czarny

Jeg har ventet på en Jelly Bean opdatering til min Galaxy Nexus i snart en måned. Så fandt jeg denne tråd: http://androidforums.com/samsung-galaxy-nexus/586533-no-jelly-bean-galax...

Af en eller anden årsag får nogle Nexus telefoner ikke opdateringer fra Google, men fra Samsung. Disser opdateringer er vanligt forsinkede og kommer muligvis aldrig.

Jeg har fået flashet min Nexus til et build af 4.0.4, som rent faktisk prøver at opdatere sig selv gennem Googles OTA tjeneste. Det koster tid, factory reset, backup, restore og involverer brug af tvivlsomme tools downloadet fra internet-fora. Nu har jeg Jelly Bean.

Hovedårsagen til, at jeg i sin tid valgte at gå med Googles egne Nexus telefoner var ellers, at jeg kunne undgå alt dette og stadig få de seneste nye officielle opdateringer til min telefons OS.

Så meget for det salgsargument. Et tilsyneladende uendeligt opdateringsrod af Android begynder ved Googles eget dørtrin og fortsætter lige så langt øjet rækker hos samtlige device-producenter.

  • 4
  • 0
#8 Jacob Nordfalk

Jelly Bean er ekstremt velfungerende. Hurtigere, blødere, mere velpoleret. Den største nyhed ud over det er den indbyggede App "Google Now", der er en spøjs/interessant sag. Mere er der egentligt ikke at sige. Det spiller, bare lidt bedre.

Hvad med de ting der nævnes i http://www.android.com/about/jelly-bean/ og http://www.android.com/about/ ?

Jeg har sendt et par patches til Android-tastaturet, så hvis du bruger det indbyggede vil jeg meget gerne høre om det. Efter sigende skulle det bruge bigrammer til at forudsige sætningen du vil skrive, a la Swiftkey.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere