Nu kommer Airtames HDMI-dongle endelig på hylderne

2. juni 2015 kl. 13:4535
Fra og med dags dato sender den succesfulde danske startup Airtame sin crowdfundede HDMI-dongle på gaden, der med en pris på 2.200 kroner primært vil være henvendt til virksomhedskunder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den danske crowdfunding-succes Airtame er endelig klar til en global lancering af firmaets længe ventede HDMI-dongle, der gør det muligt at spejle skærmbilledet fra en pc og streame det til en eller flere skærme.

Firmaet skriver i en netop udsendt pressemeddelelse, at donglen, der er tilgængelig i Europa fra i dag, i en begrænset periode vil kunne købes fra firmaets egen hjemmeside til en spotpris på 1.499. Fra oktober vil produktets pris ligge fast på 2.199 - eks. moms.

Dermed ligger Airtame i den dyre ende set med forbrugerbriller, hvor Chromecast og Apple TV begge er væsentligt billigere alternativer. Airtame henvender sig da også primært til virksomhedskunder med visionen om ‘en verden med mødelokaler uden kabler og ledninger’, som stifter og direktør Jonas Gyalokay udtrykker det.

Airtame slog ikke bare dansk, men europæisk crowdfunding-rekord, da firmaets sidste år kunne lægge donationerne sammen til lidt mere end otte millioner kroner, og de unge iværksættere har desuden modtaget kapitalindsprøjtninger fra investorer på over ni millioner.

35 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
35
19. august 2015 kl. 17:59

Næhh, jeg kan ikke, men måske er der nogle Airtames udviklere der kan?

34
19. august 2015 kl. 17:30

Jeg bestilte for laaang tid siden en Miracast dims på Aliexpress - den kom så i dag, og inden for 5 minutter havde jeg den oppe at køre på min Android tablet, med lyd og det hele.

Pris: 12$, inklusive forsendelse.

Så er der nogen der kan forklare hvad man får for de 27 gange mere man skal betale for Airtames beta produkt?

32
14. juli 2015 kl. 18:21

Til dem af jer der henviser til chromecast, har i brugt en inden for det sidste år?! Der er langt flere features end "cast tab". I særdeleshed brillierer en chromecast sammen med smartphones, hvor man kan caste hele skærmen, eller indholdet fra en app, som understøtter chromecast - hvilket efterhånden gælder for en hel del apps (Plex anyone? Bedste mediecenter software imo!).

Har ikke prøvet en AirTame, men umiddlebart lyder det ikke som om den kan noget en chromecast ikke kan. Du kan også caste hele din computers skærm med en chromecast inkl. lyd.

Link til screen mirroring: https://www.youtube.com/watch?v=8g5tNUxBJ-UDen er en gammel video og man kan godt caste lyd nu - den er stadig experimental, men den virker ganske fint!

33
14. juli 2015 kl. 19:05

Mht. Plex, så skubber jeg filmene ud til min eBay ezcast dims og bruger Plex på min Smartphone som fjernbetjening :)

31
3. juni 2015 kl. 23:10

For mig har det været lidt en blandet oplevelse, efter første dag med den.

TLDR: Tror mest af alt jeg vil kalde det her for et beta-produkt og ikke noget som er klar til udgivelse i løssalg. Men den har potentiale.

Jeg skød penge i det oprindelige indiegogo projekt for at få 2 dongler og en ethernet adapter. I dag kom der så 2 dongler, men ingen adapter. Har selvfølgelig sendt dem en mail og spurgt om den kommer separat.

Opsætningen af Airtame gik heller ikke for godt, der er en del knapper som ikke virker når man trykker, nogle andre kan slet ikke trykkes på. Men der var da trods alt rigeligt af hjælp at finde på deres forum. Firmware opdatering fungerede heller ikke trådløst, men via manuel opdatering fungerede det fint. Dette burde nemt kunne løses og det undrer mig lidt at de ikke har fanget det under deres beta-tests.

I Work Mode, hvor der er den laveste latency fungerede den ganske godt, tror der er godt og vel 300-500ms forsinkelse. Og jeg kan ikke se nogen problemer i at anvende det til powerpoint-præsentation eller lignende. Spil bliver det dog ikke til lige foreløbig.

I Video Mode mangler der lidt forbedringer endnu. Lyden fungerede helt perfekt, billedet havde dog en del frame drops. Jeg kan så ikke sige om frame drops skete pga. hardware eller software, da jeg jo ikke fik den ethernet adapter, så jeg kunne havde udelukket at den trådløse del var årsag til den høje latency :/ Jeg kan dog godt lide deres tilgang til streaming af video, hvor lyden på intet tidspunkt faldt ud, og hvor frame drops efter alt at dømme skete for at holde trit med lyden. Det var i hvert fald for mig en ganske brugbar oplevelse, som burde kunne gøres perfekt med lidt mere optimering.

Streaming til to Airtames fik jeg ikke til at virke, i forummet lyder det som om at denne feature endnu ikke er rullet ud. Håber det kommer med en opdatering. Det føles lidt som om at den her officielle lancering mest af alt er en offentlig beta-test.

Prisen i Indiegogo kampagnen synes jeg egentlig var ok. Hvorimod prisen nævnt ovenfor er alt for høj til at jeg ville købe stort ind af dem.

Et par af dem kunne gå an, sådan at der var en til når folk holdt møder/foredrag, eller en i de klasser hvor der var en tilbøjelighed til at snuble over kabler til projektoren hvis de går hen over gulvet. Men at købe ind så hver elev har en, ville være helt hen i vejret. Med de features og stabilitet den har lige pt. kan jeg ikke se at prisen er det værd.

Som det er nu vælger jeg fortsat at være positiv om udviklingen af Airtame. Det er langtfra alle crowdfundede produkter som ender med at udkomme, og det her er jo ikke et produkt jeg har købt i Fona, men en ide man har givet sin støtte til. Airtames hardware ud til at være ganske fornuftigt og de problemer den har burde kunne løses via en opdatering :)

28
3. juni 2015 kl. 14:18

Her er en sammenligning med konkurrenterne i form af ChromeCast, Apple TV og Miracast fra Indiegogo kampagnen:link til sammenligning

Airtame mangler stadig at opfylde flere af de markerede features.

27
3. juni 2015 kl. 14:09

Jeg må desværre tilføje mig koret af kritikere. Jeg har endelig modtaget min airtame, og med den nuværende ydelse, så har jeg svært ved at se hvad den skal bruges til.

Da jeg støttede kampagnen i sin tid, var det med udsigten til at få trådløs HDMI, der fungerede som med et kabel og med minimal forsinkelse. Hvad jeg i stedet har fået, er en dims jeg kan duplikere min skærm til, med enorm forsinkelse, nedsat billedkvalitet, og ingen lyd. Og ja det er uanset hvilken profil jeg vælger i softwaren.

Med min Chromecast kan jeg spejle billedet fra min Android tablet med minimal forsinkelse, hvorfor kan I ikke?

Hvis det er jeres komprimeringsalgoritme der er for langsom/dårlig, så bør i måske snakke med Pied Piper ;)

Hvis airtame virkelig skal være brugbar, så skal man kunne benytte airtame som en ekstern skærm, billede og lyd der er fuldstændig synkroniseret, og forsinkelse på få 100ms. Det var hvad I selv viste på CES i 2014.

29
3. juni 2015 kl. 18:20

Desværre også kritik herfra. Airtame er ikke nogen relevant erstatning for et HDMI kabel. Overførsel af video kører hakkende, især ved panoreringer, og er dårligt brugbart i praksis. Og så er det ikke engang 1080p. Min hardware er helt up to date - en stationær med Win 8.1, core 7 processor, 16gb ram, så det er ikke der problemet ligger.. Havde også problemer med at få lyden med over i første omgang, men efter at have rodet lidt med det, var den der pludselig uden at jeg helt ved hvad der gjorde det. Forsinkelsen er også for stor. På Ipad, IOS8 er funktionerne nærmest latterlige - der er absolut ikke tale om nogen form for skærmspejling her. Det havde været smart hvis den også supportede Airplay. Har ikke testet Android, og Linux er mig bekendt heller ikke supporteret endnu. Efter min mening virker det som et halvfærdigt produkt, som absolut ikke appellerer til det professionelle marked, og da slet ikke til de priser de kommer op i. Er bange for at min også ryger i skuffen, ventende på en bedre software. Havde jeg ikke fået den til intro pris, var den røget retur.

22
3. juni 2015 kl. 10:46

Vi stod 3 personer i 1½ time forsøgte at få den til at fungere på en projektor med HDMi-adgang. Det lykkes ikke og vi gider ikke rigtigt spilde mere tid på noget som ikke fungerer, så den er røget i skuffen og bliver nok liggende der.

30
3. juni 2015 kl. 18:51

Det lykkes ikke og vi gider ikke rigtigt spilde mere tid på noget som ikke fungerer, så den er røget i skuffen og bliver nok liggende der.

Skal den ikke tilbage i hovedet på dem, til den pris kan man jo godt bruge 2 minutter på at putte den i en kuvert. I Og en anmeldelse på Trustpilot eller andre steder, for at advare andre. I kan vel også skrive noget i deres eget forum. Selv om Airtame sammen med deres PR, nok også snart betaler dummebøde til dem så de kun har 5 stjerne. Men læste lige deres 2 første anmeldelser. Det ligner noget der er måske ikke er svindel, men så meget tæt på fub og fidus.

Så for Jonas Gyalokay og AIRTAME kan det være at det ikke er nok, ikke at skrive det på sit CV. Et navneskift, kan måske også væren nødvendig, hvis han vil søge job i fremtiden. Men sådan går der jo, når man sælger skinnet før bjørnen er skudt. Og kunderne kommer og vil have det.

http://www.version2.dk/artikel/lave-den-naeste-facebook-maa-man-saelge-skindet-foer-bjoernen-er-skudt-76132

Her er anmeldelser på trustpilot, det er hurtigt at blive skudt ned.

https://dk.trustpilot.com/review/airtame.com

Ville ikke selv give 4 stjerner, hvis jeg først skulle lave en anmelde, for at få min produkt.

Off.Trop. Min Kina Dims til 140,- virker også fint via. EZCast. Det er synd der ikke er lidt strøm i standart HDMI stik, som i USB, så kunne man slippe for kabler. Hvis man vil give lidt mere, og vi snakker om TV og Streaming, kan en TV Boks til 150,- som kan monteres bag TV, gøre det ud for et HELT medie center. Lyd fungere lagt bedre end Xboks one, hvis man kan undvære DVD/BR. Som man så må rippe til NAS.

http://www.ebay.com/itm/M8-S802-TV-Box-Quad-Core-Android-4-4-2G-8G-Mali450-Full-Loaded-4K-13-2-XBMC-KODI-/291481514780?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item43dda6f31c

20
3. juni 2015 kl. 10:29

Hej alle! Tak fordi I involverer jer i vores launch :-) Jeg hedder Jonas og er AIRTAME CEO. Jeg vil gerne forsøge at sætte lidt ord på vores forløb og position i markedet og må derfor lige varsle om en lidt længere kommentar :-)

Vi har lært en masse om markedets behov og vores positionering siden vi startede udviklingen af AIRTAME. Og der er sket meget siden at vi kunne tilbyde AIRTAME til en unik ‘early-aporter-crowdfunding' pris på 89USD.

Vi gav en markant rabat til vores allerførste tilhængere i verden, som har hjulpet os med at skabe og forme produktet til det det er i dag - noget som vi er evigt taknemmelige for.

Kategorien vi ønsker at skabe, er en, hvor folk, små virksomheder og større organisationer alle kan samarbejde bedre og blive mere produktive. Derfor tilbyder vi et produkt der virker på alle platforme og som er let at bruge uanset den professionelle kontekst du måtte befinde dig i.

Som vi ser det i dag findes der to overordnede kategorier på markedet:

Den første fokuserer på at hjælpe folk til at se mere tv, med produkter til attraktive forbrugerpriser, men med yderst begrænsede egenskaber til professionel brug.

Den anden kategori på markedet imødekommer (nogenlunde) behovet hos virksomheder, men produkterne er, i vores optik, for dyre og ikke særlig nemme at bruge.

Med udviklingen af AIRTAME mener vi, at vi har fundet den rette balance mellem de billigere ’consumer streaming sticks', og den brugervenlighed og de funktioner, der er nødvendige for at imødekomme behovene hos nutidens virksomheder.

...Og vi er kun lige startet. AIRTAME er et 'levende' produkt som hele tiden lærer og udvikler sit potentiale - udelukkende igennem softwareopdateringer, ingen hardware revisioner nødvendige!

Vores løfte er, at vi altid vil bestræbe os på at tilbyde det bedst mulige produkt så vi kan hjælpe alle til at arbejde bedre.

26
3. juni 2015 kl. 13:49

Hej alle! Tak fordi I involverer jer i vores launch :-) Jeg hedder Jonas og er AIRTAME CEO. Jeg vil gerne forsøge at sætte lidt ord på vores forløb og position i markedet og må derfor lige varsle om en lidt længere kommentar :-)

Nu kan jeg kun tale for mig selv, ikke for "vi", men jeg undres i hvert fald over hvad det er for et fantastisk produkt I (ikke) laver, til en pris der er 10-20 gange højere end noget allerede eksisterende.

Helt ærligt, så ser jeg det som I prøver at sælge varm luft, eller to-little-to-late.

Vi har lært en masse om markedets behov og vores positionering siden vi startede udviklingen af AIRTAME. Og der er sket meget siden at vi kunne tilbyde AIRTAME til en unik ‘early-aporter-crowdfunding' pris på 89USD.

Har I så det - for hvad er markedets behov?

95% procent af alle møder foregår ved diverse PowerPoint bla, bla, og til det brug fungerer det i 99% af tilfældene ganske smertefrit med en USB stick.

De restende 5% er det sjældent et problem at proppe et kabel i.

Så set med mine øjne prøver I at lave en løsning på et ikke problem i den professionelle verden - tilbage står så at casting i privat regi kan være ganske smart, men der er jeres pris jo helt ude i hampen.

Vi gav en markant rabat til vores allerførste tilhængere i verden, som har hjulpet os med at skabe og forme produktet til det det er i dag - noget som vi er evigt taknemmelige for.

Jeg er rørt til tårer - dog er jeg glad for at jeg ikke er blandt en af disse "tilhængere" og dermed kunne ærgre mig over at have betalt en masse penge for et produkt, som når det endelig kommer, er overhalet indenom mange gange af et langt billigere produkt.

Kategorien vi ønsker at skabe, er en, hvor folk, små virksomheder og større organisationer alle kan samarbejde bedre og blive mere produktive.

Gud fader, møder som så er sjældent produktive, og mere gloen på medier på møder er ikke det der rykker.

Men på floskelskalaen lyder det da flot.

Derfor tilbyder vi et produkt der virker på alle platforme og som er let at bruge uanset den professionelle kontekst du måtte befinde dig i.

Brug af nutid fordrer man kan stå ved det - de tilbagemeldinger der er kommet ind til videre berettiger vist ikke det.

Den første fokuserer på at hjælpe folk til at se mere tv, med produkter til attraktive forbrugerpriser, men med yderst begrænsede egenskaber til professionel brug.

Jeres priser er jo på ingen måde attraktive!

Den anden kategori på markedet imødekommer (nogenlunde) behovet hos virksomheder, men produkterne er, i vores optik, for dyre og ikke særlig nemme at bruge.

Nåeh du mener Miracast til en sted mellem en 10 og en 20 del, som out of the box virker med nyere Windows' og Androids.

Ja ja, vi kan jo alle leve i et virkelighedsfordrejende felt, men ikke alle kan lave en succes ud af det.

Med udviklingen af AIRTAME mener vi, at vi har fundet den rette balance mellem de billigere ’consumer streaming sticks', og den brugervenlighed og de funktioner, der er nødvendige for at imødekomme behovene hos nutidens virksomheder.

Og hvad er det så for nogle behov nutidens firmaer har?

...Og vi er kun lige startet.

Vel knap nok.

AIRTAME er et 'levende' produkt

Ja på samme måde som en patient i en respirator, hvis man skal tage de ovenstående erfaringer for troende.

som hele tiden lærer og udvikler sit potentiale - udelukkende igennem softwareopdateringer, ingen hardware revisioner nødvendige!

Og det tror du ikke vil ske med Miracast dimser, eller andet som er bygget på åbne specifikation, og som kan benyttes med OSS?

Vores løfte er, at vi altid vil bestræbe os på at tilbyde det bedst mulige produkt så vi kan hjælpe alle til at arbejde bedre.

Wow, du har ikke overvejet at stille op i politik - lige for tiden er jo et godt tidspunkt at studere løfter.

Men jeg vil da tage hatten af for at det er lykkedes jer at få så meget taletid her på V2.

25
3. juni 2015 kl. 12:46

Kategorien vi ønsker at skabe, er en, hvor folk, små virksomheder og større organisationer alle kan samarbejde bedre og blive mere produktive. Derfor tilbyder vi et produkt der virker på alle platforme og som er let at bruge uanset den professionelle kontekst du måtte befinde dig i.

Og ... Hvad er og kan produktet, det der er jo kun PR, om ønsker og visioner.

Det her forum, er i debatten jo mest for Ingeniør og IT professionelle, og andre teknisk minded, selv om der smiger sig en Politiker her ind, en gang i mellem.

Så spørgsmålet efter alt salgs gasset, fra manges ved kommende er hvad kan den, og kan den det nu. Lovning om løsning i næste firmware holder ikke over for nogen, som har hørt på MS i 30 år.

Så hvor langt er i nået, hvad findes der af hardware i den, og hvad har det af specifikationer. Du påstår jo, at der aldrig bliver brug for mere Hardware, kan den køre 4K, 3d ?

Kan se at Nasa,MS og Intel allerede har købt, hvad bruger NASA dem til, det må du godt fortælle, det er en Offentligt institution. Intel har vel selv noget ligende ?

PS. Har du selv fundet på alt citatet, har i købt jer til det, eller har i en god PR mand. Eller er det sakses på nettet.

24
3. juni 2015 kl. 11:52

Vores løfte er, at vi altid vil bestræbe os på at tilbyde det bedst mulige produkt så vi kan hjælpe alle til at arbejde bedre.

Hvorfor har i så sendt noget Juks på gade, med 2 års forsinkelse, til overpris, som ikke virker ?

Da i så alle de gode penge der kom ind, besluttet i jer i stedet for at lave det som i fundet pengene på. At lavet noget helt andet, så i kunne få brugt alle pengene, og det det helt andet virker stadig ikke.

Vil nok ikke sætte AIRTAME ind i mit CV, når jeg skal søge nyt job.

I stedet på at hælde vand ud af øerne, som i med jeres 100 times ugers kun har haft for meget tid til. Prøve at forklare manglende levering med alt for dyrt hardware. Da i helt have glemt at, i også have lovet at levere noget, da i modtog pengene. Så forklar, da V2 ikke vil spørge, hvad gik alt. Grådighed, eller manglende kompetance ?

17
3. juni 2015 kl. 08:35

Er deres eneste rigtigt unikke feature at de virker med alle større platforme... Og deres evne til at integrere med virksomheds netværk...

Men kan godt forstå hvis dem der backede dem lidt føler sig røvrendt...

16
3. juni 2015 kl. 07:07

Det er sådan set meget enkelt. Den er udviklet i Danmark, så hvis i ikke med glæde vil give 10x prisen for den - så løndumper i :)

15
2. juni 2015 kl. 22:03

Jeg købte denne her Actiontech ScreenBeam Mini2 fornyligt:http://www.amazon.com/gp/product/B00O14JG2Y?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00

49 US$ + transport (jeg gav dog kun 39).

Den har HDMI og WiFi. Du plugger den i røven på TV'et og det er direkte understøttet i nyerere Android så kunne umiddelbart (uden opsætning) sende min Android telefonskærm direkte over på TV'et og se f.ek.s DR netTV og Netflix fra min telefon. Dvs. HELE skærmbilledet. Uden særligt 'lag'. Med LYD endda! Min Windows 8.1 laptop understøtter også Miracast direkte så igen, uden opsætning overhovedet fandt den enheden og jeg kan sende hele skærmbilledet over på TV'et. Har ikke prøvet det på Linux endnu.

Så hvordan kan Airtame retfærdiggre 10 gange prisen? hvad kan de som denne ikke kan?

21
3. juni 2015 kl. 10:34

Det kan faktisk gøres endnu nemmere. Jeg købte en "EZCAST" på Ebay til lige omkring 200,- fra England. Den kan også både Miracast og UPNP / DNLA. Streamer 1080p via wifi på ca. 10-15m helt uden problemer.

Support har de faktisk også til de penge! Det lykkedes mig at få den til at låse, så den ikke længere kunne starte op eller tilgås via wifi. Producenten fik jeg ikke meget ud af at kontakte, men chipfabrikanten sendte mig glædeligt instrukser til hvilke ben der skal kortsluttes for at få den over i bootloader mode, og et link til nyeste firmware :D

8
2. juni 2015 kl. 19:22

Det lød spændende da det kom frem, så jeg bestilte. Men det er helt til grin, at de ikke kunne levere dengang. Der jo gået flere (teknologiske) generationer.

Det kom så i går. Fint nok. Afprøvning? Næh, det virker ikke - endnu - på en 32 bit Linux. Så de to dimser ryger i skuffen ind til videre.

3
2. juni 2015 kl. 17:04

Den eneste succes var hvis at tage røven på dem som betalte til den crowdfunding.

Til en pris langt højere end konkuranterne, langt tid forsinket, uden alt det som blev lovet.

I dag nu mange år efter start, sælger de så noget til 10 gange den pris man kan få andre, virkende enheder til. Nu kun til virksomheder, har de da flere penge til at sætte i et ikke virkende produkt, eller er de nemmere at tage røven på ?

Er der nogen her inde, som har betalt til fundingen, som har fået en enhed som virker helt efter hensigten, og kan den mere end de andre til 200-300 kr. ?

5
2. juni 2015 kl. 17:27

Succesen er vel ligesom det såkaldte Trustpilot, nemlig at have så meget som mulig succes med at få uvidende investorer til at hælde penge i et bundløst hul.

Måske der er nogen der kan forklare hvor fantastisk en Airtame dims er i forhold til en Miracast dongle som man efterhånden kan få for noget der ligner en 20 del af Airtames pris?

6
2. juni 2015 kl. 17:41

Succesen er vel ligesom det såkaldte Trustpilot, nemlig at have så meget som mulig succes med at få uvidende investorer til at hælde penge i et bundløst hul.</p>
<p>Måske der er nogen der kan forklare hvor fantastisk en Airtame dims er i forhold til en Miracast dongle som man efterhånden kan få for noget der ligner en 20 del af Airtames pris?

Det vil jeg gerne forsøge på (eller retteligt måske nærmere forsøge at forklare min bevægegrunde for at investere i dimsen)

Airtame er i udgangspunktet en ÆGTE HDMI dongle, dvs. den virker på tværs af ALLE relevante platforme, mobile såvel som faste, og det syntes JEG er den rigtige vej at gå.

Alternativerne er alle, i mere eller mindre grad, syltet ind i proprietære systemer der reducere anvendeligheden i et hjem eller virksomhed med mange forskellige OS'er kørende. Særligt gældende for Cromecast.

Når det så er sagt er jeg også personligt skuffet over deres video stream i nuværende BETA, men jeg kan ikke helt udelukke at det skyldes et lidt brystsvagt netkort i min Laptop. Latency er direkte uudholdeligt, og jeg må indrømme at jeg selv trækker Chromecast kortet til filmstreaming.

Rasmus

19
3. juni 2015 kl. 10:15

Når det så er sagt er jeg også personligt skuffet over deres video stream i nuværende BETA, men jeg kan ikke helt udelukke at det skyldes et lidt brystsvagt netkort i min Laptop.
Latency er direkte uudholdeligt, og jeg må indrømme at jeg selv trækker Chromecast kortet til filmstreaming.

Jeg har 2 derhjemme, og de bliver også i skuffen, det er ikke dit netværkskort, da min highend pc derhjemme også har store problemer ved dette. Lyden lagger / der skabes echo. Video streaming lagger når der streames full hd, som de ellers med deres 2x hardware specs i forhold til miracast skulle have utrolig nem ved at løse...

9
2. juni 2015 kl. 20:02

Så er den jo ikke klar ? Men som jeg også skriv, efterspurgte om nogen kendte til den og have erfaringer. Der er andre som har de samme oplevelser som dig, men det er et stykke tid siden, og nu har de jo meldt den færdigt til salg. Men på dig lyder det som produktet stadig kun er halvfærdig, men de vil gerne have fuld pris.

Så jeg var lidt skeptisk, og ville prøve at advare nogen mod at købe den, hvis som jeg regnet med, at produktet ikke var færdig.

Men du har puttet den i skuffen, til den en dag er klar ?

Bruger selv en ganske billigt dims fra Kina til 140,- kr, som kan noget mere end den "originale", den melder sig til WAN, også kan du sende til den. Men har ikke rodet så meget, at jeg kan melde at den kan alt som lovet. Som er noget mere end Airtame.

7
2. juni 2015 kl. 18:27

Airtame er i udgangspunktet en ÆGTE HDMI dongle, dvs. den virker på tværs af ALLE relevante platforme, mobile såvel som faste, og det syntes JEG er den rigtige vej at gå.

Og hvori ligger forskellen så til Miracast?

Alternativerne er alle, i mere eller mindre grad, syltet ind i proprietære systemer der reducere anvendeligheden i et hjem eller virksomhed med mange forskellige OS'er kørende. Særligt gældende for Cromecast.

Øh, som jeg ser det er Airtame da i den grad proprietær, hvorimod Miracast er en "standard", ikke et produkt.

11
2. juni 2015 kl. 21:03

Og hvori ligger forskellen så til Miracast?</p>
<p>Øh, som jeg ser det er Airtame da i den grad proprietær, hvorimod Miracast er en "standard", ikke et produkt.

Har du wifi på dimsen og HDMI port på skærmen skulle det køre. Ikke noget med kompatible intel dimser og WiDi certificeringer el.al. Som jeg skriver: en HDMI dongle (erstatter et kabel)

Når jeg skriver proprietær mener jeg at dimsen kun virker med bestemte (helst producentens egne) services, t.eks chromecast kun virker i chrome browseren.

Mht. miracast som værende en standard. det er fint. og det er da sikkert også den næste "DNLA" men den er bare ikke her; NU. Det er Airtame... Næsten :-)

R

13
2. juni 2015 kl. 21:35

Som jeg skriver: en HDMI dongle

Min dims til 140,- er da også en HDMI dongle, med Wifi. Virker som et mediecenter på nette, som du sender dine ting til. Eller/og styre den via Mobil som fjernbetjening. Men har som sagt ikke teste meget. Da jeg har meget andet der står i kø. Men det meste af softwaren, kom med da det er under en GPL, eller ligende licens. Meget flot af et Kina produkt. Det virker også forholdvis færdig. Sådan en slags chromecast +

Off.Trop. Man kan ikke bruge Trustpilot, til at anmelde nogen som helst der betaler beskyttelse penge.

1
2. juni 2015 kl. 16:29

For 2.750 kr med moms koster den altså præcis 10x mere end en ChromeCast til 270kr. Hvad får man for disse penge kan man så spørge sig selv om, som man ikke kan med en ChromeCast?!

2
2. juni 2015 kl. 16:42

Enig, det er hjernedødt dyrt. Det er helt åndssvagt. Når det så er sagt, så kan AirTame, og for den sags skyld Miracast dongles, jo altså lige lidt mere end en Chromecast kan. Så hvis der skal sammenlignes, så skal det være med en Miracast dongle efter min mening. Chromecast kræver vel stadig, at det man vil se på sin skærm, er at finde i deres browser, eller tager jeg fejl ? Den kan vel ikke mirror, eller extende for den sags skyld, ALT på din computer, og ikke bare det, der er i browseren.

23
3. juni 2015 kl. 10:53

ChromeCast kan godt mirror din PC skærm. Det gøres stadig via chrome browseren, man skal blot benytte deres beta version af chrome udvidelsen. Så den er ikke specifikt begrænset til udelukkende indhold i din browser.