Nu kommer afgørelsen i Apples og Samsungs gigant-retssag

Illustration:
Skal Apple have milliarder af dollars i erstatning eller vinder Samsung det store slag om påstået kopiering af iPhone-design og brugergrænseflade? Nu skal de ni nævninge votere.

Hele mobilindustriens øjne hviler i disse dage på retssagen mellem Apple og Samsung, som kan ende med at få stor betydning for fremtiden i branchen.

Og efter mange lange og intense dage med vidneafhøringer og til sidst parternes afsluttende fremstilling af sagen, er der nu kun tilbage at lade juryen votere og dommeren afsige dommen.

Apple kræver et sted mellem 519 og 2.480 millioner dollars i erstatning, mellem 3 og 15 milliarder danske kroner, afhængigt af hvor meget juryen giver Apple medhold i, skriver AllthingsD.com i sin rapport om sidste dag med procedure i retten.

Argumentet lyder, at Samsung har haft en omsætning på otte milliarder dollars på telefoner og tablets, der er kopier af Apples produkter.

Apples advokater fremhævede især de interne dokumenter fra Samsung, der viste firmaets overvejelser om design efter den første iPhone kom på markedet i 2007. Her skriver Samsung selv, at designet skulle bevæge sig i retning af iPhone-konceptet.

At det var nemt at se forskel på Samsungs og Apples produkter afviste advokaterne med eksempler fra elektronikkæden Best Buy, hvor kunder havde returneret Samsungs Galaxy Tab, fordi de troede, de havde købt en iPad.

Omvendt mente Samsungs advokat, at Apple ikke kunne forvente at få eneret på en aflang, rektangulær dims med afrundede hjørner. Faktisk havde Apples advokater med vilje udeladt de af Samsungs telefoner, som så sådan ud før 2007, da man forsøgte at overbevise juryen om, at Samsungs design ændrede sig kun på grund af Apples iPhone.

Juryen skal nu vurdere parternes argumenter og ifølge Wired.com plotte deres konklusion ind i et 22 sider langt dokument, der rummer alle de mange produkter og patenter, der er i spil i den gigantiske retssag.

Det skete efter en lang gennemgang af en 109-siders vejledning til juryen, som dommer Lucy Koh præsenterede med ordene:

»Jeg har brug for, at alle holder sig ved bevidsthed undervejs - inklusive mig selv.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Per Gøtterup

Patenterne er ugyldige fordi idéerne allerede var kendte længe før Apple overhovedet eksisterede. Desværre skulle juryen kun vurdere om Samsung krænkede patenterne, ikke om disse overhovedet var gyldige.

  • 8
  • 2
#7 Lars Skovlund

Der er allerede nu - inden ankesagen - fundet inkonsistenser i juryens afgørelser, hvilket har ført til nedsættelse af beløbet. Derudover skal juryens formand have opfattet sagen "som om det var hans eget patent, han forsvarede" og vejledt de øvrige medlemmer derefter. De har undladt at tage stilling til prior art, og ikke læst dommerens instrukser omkring juraen. Disse ting kan påklages allerede inden ankesagen, så vi må se hvad der sker. Kilder: http://www.groklaw.net/article.php?story=2012082510525390 http://www.mercurynews.com/business/ci_21400423/jury-foreman-apple-v-sam... http://news.cnet.com/8301-13579_3-57500358-37/exclusive-apple-samsung-ju...

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere