Nyt våben mod spammere: Lynbøder på mindst 10.000 kroner

Et forbud mod spam i din indbakke har indtil videre ikke afskrækket spammerne. Nu får Forbrugerombudsmanden mulighed for at selv at udstede bøder på mindst 10.000 kroner.

Hver måned tikker der op mod 1.000 klager ind i Forbrugerombudsmandens særlige spampostkasse fra sure danskere, der har fået nok af spam på e-mail og sms.

Men indtil videre har et forbud mod de uønskede digitale reklamer ikke haft den store effekt, og det vil regeringen nu forsøge at lave om på, skriver Politiken.

Ombudsmanden får nu lagt en bødehammer i hånden, som skal ramme både hårdt og hurtigt:

»Derfor får ombudsmanden nu mulighed for at give administrative bøder, så han hurtigt kan gribe ind, og så vi undgår den lange sagsbehandling. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil have en stor præventiv effekt,« siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), der i dag præsenterer en forbrugerpolitisk handlingsplan, til Politiken.

Som det er nu, skal spammeren først meldes til politiet og derefter den sædvanlige vej gennem retssystemet. Ifølge ombudsmanden selv er handlingsplanen et kæmpe fremskridt.

»Firmaerne ved typisk udmærket, at de har overtrådt reglerne, men går den, så går den. Nu kan vi afslutte langt de fleste sager hurtigt og effektivt med administrative bøder; det er et kæmpe fremskridt«, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe til Politiken.

Bøderne vil fremover ligge på mindst 10.000 kroner og derefter 100 kroner for hver eneste uønsket mail og sms afsendt af spammeren, skriver avisen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
Lenny Hansson

Hey Per
Jeg skal nok hjælpe til med at påvise at det rent faktisk i langt de fleste tilfælde er danske virksomheder der rent faktisk står bag. Det bliver ikke noget problem. Da jeg selv hoster honypots kan vi rent faktisk få de bøder til at løbe pænt op i pris for spammeren.

\Lenny

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017