Nyt våben mod spammere: Lynbøder på mindst 10.000 kroner

Et forbud mod spam i din indbakke har indtil videre ikke afskrækket spammerne. Nu får Forbrugerombudsmanden mulighed for at selv at udstede bøder på mindst 10.000 kroner.

Hver måned tikker der op mod 1.000 klager ind i Forbrugerombudsmandens særlige spampostkasse fra sure danskere, der har fået nok af spam på e-mail og sms.

Men indtil videre har et forbud mod de uønskede digitale reklamer ikke haft den store effekt, og det vil regeringen nu forsøge at lave om på, skriver Politiken.

Ombudsmanden får nu lagt en bødehammer i hånden, som skal ramme både hårdt og hurtigt:

»Derfor får ombudsmanden nu mulighed for at give administrative bøder, så han hurtigt kan gribe ind, og så vi undgår den lange sagsbehandling. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil have en stor præventiv effekt,« siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), der i dag præsenterer en forbrugerpolitisk handlingsplan, til Politiken.

Som det er nu, skal spammeren først meldes til politiet og derefter den sædvanlige vej gennem retssystemet. Ifølge ombudsmanden selv er handlingsplanen et kæmpe fremskridt.

»Firmaerne ved typisk udmærket, at de har overtrådt reglerne, men går den, så går den. Nu kan vi afslutte langt de fleste sager hurtigt og effektivt med administrative bøder; det er et kæmpe fremskridt«, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe til Politiken.

Bøderne vil fremover ligge på mindst 10.000 kroner og derefter 100 kroner for hver eneste uønsket mail og sms afsendt af spammeren, skriver avisen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (4)

Henrik Madsen

De møj-irriterende "del/synes god om, for at deltage" som fylder ens feed og som for nyligt blev ulovlige.

hvis det gør så giv mig en mail adresse hvor de kan meldes og jeg kan garantere at de første 100.000 er i hus på mindre end en måned.

Lenny Hansson

Hey Per
Jeg skal nok hjælpe til med at påvise at det rent faktisk i langt de fleste tilfælde er danske virksomheder der rent faktisk står bag. Det bliver ikke noget problem. Da jeg selv hoster honypots kan vi rent faktisk få de bøder til at løbe pænt op i pris for spammeren.

\Lenny

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017