Nyt våben mod spammere: Lynbøder på mindst 10.000 kroner

Et forbud mod spam i din indbakke har indtil videre ikke afskrækket spammerne. Nu får Forbrugerombudsmanden mulighed for at selv at udstede bøder på mindst 10.000 kroner.

Hver måned tikker der op mod 1.000 klager ind i Forbrugerombudsmandens særlige spampostkasse fra sure danskere, der har fået nok af spam på e-mail og sms.

Men indtil videre har et forbud mod de uønskede digitale reklamer ikke haft den store effekt, og det vil regeringen nu forsøge at lave om på, skriver Politiken.

Ombudsmanden får nu lagt en bødehammer i hånden, som skal ramme både hårdt og hurtigt:

»Derfor får ombudsmanden nu mulighed for at give administrative bøder, så han hurtigt kan gribe ind, og så vi undgår den lange sagsbehandling. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil have en stor præventiv effekt,« siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), der i dag præsenterer en forbrugerpolitisk handlingsplan, til Politiken.

Som det er nu, skal spammeren først meldes til politiet og derefter den sædvanlige vej gennem retssystemet. Ifølge ombudsmanden selv er handlingsplanen et kæmpe fremskridt.

»Firmaerne ved typisk udmærket, at de har overtrådt reglerne, men går den, så går den. Nu kan vi afslutte langt de fleste sager hurtigt og effektivt med administrative bøder; det er et kæmpe fremskridt«, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe til Politiken.

Bøderne vil fremover ligge på mindst 10.000 kroner og derefter 100 kroner for hver eneste uønsket mail og sms afsendt af spammeren, skriver avisen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henrik Madsen

De møj-irriterende "del/synes god om, for at deltage" som fylder ens feed og som for nyligt blev ulovlige.

hvis det gør så giv mig en mail adresse hvor de kan meldes og jeg kan garantere at de første 100.000 er i hus på mindre end en måned.

  • 0
  • 0
Lenny Hansson

Hey Per
Jeg skal nok hjælpe til med at påvise at det rent faktisk i langt de fleste tilfælde er danske virksomheder der rent faktisk står bag. Det bliver ikke noget problem. Da jeg selv hoster honypots kan vi rent faktisk få de bøder til at løbe pænt op i pris for spammeren.

\Lenny

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere