Nu kan lærerne følge elevernes porno-surf

Ikke al den tid, som skolebørnene bruger foran skolernes computere, er lige undervisningsrettet. Ny software giver læreren indblik i elevernes surf.

Nu bliver det endnu lettere for skolelærere at følge med i elevernes brug af nettet i skoletiden.

Det danske softwareselskab Danwares nyeste version af Netop School giver læreren øget indsigt i, hvilke hjemmesider eleverne besøger i skoletiden.

Tjekker alle browsere

Tidligere versioner af Netop School kunne kun blokere for internettrafik foretaget med Microsoft Internet Explorer, men med version 5.5 kan læreren blokere internettrafik på alle browsere. Danware har udviklet en særlig software-komponent, som forhindrer web-browsere i at få adgang til udvalgte internetsider, uanset hvilken browser der er installeret på computeren.

»Med Netop School 5.5 har underviseren langt flere og bedre muligheder for at holde øje med elevernes internetbrug. Vor tids skoleelever er erfarne brugere af internettet, og det kan være fristende at gå på opdagelse i cyberspace, hvilket kræver endnu mere opmærksomhed fra underviserens side. Med Netop School 5.5 vil læreren opleve en langt højere grad af fleksibilitet og overblik i forhold til undervisningen,« siger produktchef Ole Haag, Danware i en henvendelse til pressen.

Lettere tilrettelæggelse af undervisningen

Netop School er dog primært et værktøj for lærerne til at tilrettelægge it-orienteret undervisning og med den nye version 5.5 oplyser Danware, at også disse muligheder er forbedret betydeligt.

Via en USB-nøgle kan læreren tage sit arbejde med hjem og forberede opgaver og elevtests og næste dag håndtere sin computerstøttede undervisning direkte fra USB-nøglen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#6 Kristian B

Enhver normal systemadministrator har sat klienterne op med bios password, og sat indstillingerne i bios så den kun booter fra harddisken. Elever/brugere skal aldrig have lov til at boote fra diskette/CD/USB-nøgle osv.

 • 0
 • 0
#8 Jesper Jarlskov

hvad med http://anonymouse.org/ og lignende services? Skal administratoren så blokere for alle tjenester af den art? Det giver brugeren mulighed for at surfe på ellers blokerede sider uden installation af programmer, opsætning af proxy booting fra externt udstyr eller hvad man ellers kan finde på af vilde idéer, det kræver kun at "..Vor tids skoleelever er erfarne brugere af internettet,.."

 • 0
 • 0
#9 Niels Kristian JENSEN

Om PC'en: Det kræver god tid at lade brugerne fifle med systemopsætningen. Har man ikke tid, så må man låse nogle muligheder af (f.eks. bios-pw, kun boot fra netværk). Alternativ nem

Om overvågning/adgang: Undervisning i et fag kan foregå ved at tillade et udvalg af sider i stedet for hele Internet - hvis det viser sig nødvendigt - og udvalget kan tilpasses eleven. Begrænset tilladelse er ikke overvågning, synes jeg.

 • 0
 • 0
#10 Niels Kristian JENSEN

Om PC'en: Det kræver god tid at lade brugerne fifle med systemopsætningen. Har man ikke tid, så må man låse nogle muligheder af (f.eks. bios-pw, kun boot fra netværk). Alternativt må man have adgang til nem genetablering af maskinerne (eller tynde klienter).

Om overvågning/adgang: Undervisning i et fag kan foregå ved at tillade et udvalg af sider i stedet for hele Internet - hvis det viser sig nødvendigt - og udvalget kan tilpasses eleven. Begrænset tilladelse er ikke overvågning, synes jeg.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere