Nu kan lærerne følge elevernes porno-surf

9 kommentarer.  Hop til debatten
Ikke al den tid, som skolebørnene bruger foran skolernes computere, er lige undervisningsrettet. Ny software giver læreren indblik i elevernes surf.
18. februar 2008 kl. 09:17
errorÆldre end 30 dage

Nu bliver det endnu lettere for skolelærere at følge med i elevernes brug af nettet i skoletiden.

Det danske softwareselskab Danwares nyeste version af Netop School giver læreren øget indsigt i, hvilke hjemmesider eleverne besøger i skoletiden.

Tjekker alle browsere

Tidligere versioner af Netop School kunne kun blokere for internettrafik foretaget med Microsoft Internet Explorer, men med version 5.5 kan læreren blokere internettrafik på alle browsere. Danware har udviklet en særlig software-komponent, som forhindrer web-browsere i at få adgang til udvalgte internetsider, uanset hvilken browser der er installeret på computeren.

»Med Netop School 5.5 har underviseren langt flere og bedre muligheder for at holde øje med elevernes internetbrug. Vor tids skoleelever er erfarne brugere af internettet, og det kan være fristende at gå på opdagelse i cyberspace, hvilket kræver endnu mere opmærksomhed fra underviserens side. Med Netop School 5.5 vil læreren opleve en langt højere grad af fleksibilitet og overblik i forhold til undervisningen,« siger produktchef Ole Haag, Danware i en henvendelse til pressen.

Lettere tilrettelæggelse af undervisningen

Netop School er dog primært et værktøj for lærerne til at tilrettelægge it-orienteret undervisning og med den nye version 5.5 oplyser Danware, at også disse muligheder er forbedret betydeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Via en USB-nøgle kan læreren tage sit arbejde med hjem og forberede opgaver og elevtests og næste dag håndtere sin computerstøttede undervisning direkte fra USB-nøglen.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
21. februar 2008 kl. 09:35

Om PC'en: Det kræver god tid at lade brugerne fifle med systemopsætningen. Har man ikke tid, så må man låse nogle muligheder af (f.eks. bios-pw, kun boot fra netværk). Alternativt må man have adgang til nem genetablering af maskinerne (eller tynde klienter).

Om overvågning/adgang: Undervisning i et fag kan foregå ved at tillade et udvalg af sider i stedet for hele Internet - hvis det viser sig nødvendigt - og udvalget kan tilpasses eleven. Begrænset tilladelse er ikke overvågning, synes jeg.

9
21. februar 2008 kl. 09:32

Om PC'en: Det kræver god tid at lade brugerne fifle med systemopsætningen. Har man ikke tid, så må man låse nogle muligheder af (f.eks. bios-pw, kun boot fra netværk). Alternativ nem

Om overvågning/adgang: Undervisning i et fag kan foregå ved at tillade et udvalg af sider i stedet for hele Internet - hvis det viser sig nødvendigt - og udvalget kan tilpasses eleven. Begrænset tilladelse er ikke overvågning, synes jeg.

8
18. februar 2008 kl. 20:53

hvad med http://anonymouse.org/ og lignende services? Skal administratoren så blokere for alle tjenester af den art? Det giver brugeren mulighed for at surfe på ellers blokerede sider uden installation af programmer, opsætning af proxy booting fra externt udstyr eller hvad man ellers kan finde på af vilde idéer, det kræver kun at "..Vor tids skoleelever er erfarne brugere af internettet,.."

6
18. februar 2008 kl. 13:42

Enhver normal systemadministrator har sat klienterne op med bios password, og sat indstillingerne i bios så den kun booter fra harddisken. Elever/brugere skal aldrig have lov til at boote fra diskette/CD/USB-nøgle osv.

5
18. februar 2008 kl. 11:47

eller sætte skolens router op til at køre gennem opendns, så kan system administratoren styre hvilke sider der må besøges.

4
18. februar 2008 kl. 11:31

Hvilket vel for 117 gang understreger at det eneste rigtige i skoleregi er at køre med tynde klienter.

/Christian

3
18. februar 2008 kl. 10:23

Hvis eleverne ikke kan installere programmer på maskinerne kan de bare boote på en live CD.

F.eks. Ubuntu linux. Er maskinerne bare en smule nye kan der også bootes på en USB stick.

2
18. februar 2008 kl. 09:43

I skoletiden? Ikke med mindre de har mulighed for at installere programmer på computeren.

Hvis det ikke er elevernes egne bærbare, er de forhåbentlig sat op så de ikke kan...

1
Indsendt af David Askirk Fotel (ikke efterprøvet) den man, 02/18/2008 - 09:38

"..Vor tids skoleelever er erfarne brugere af internettet,.." kan de ikke så bruge tor?