Nu kan hukommelseschip printes

Xerox er begyndt at levere smarte labels med indbygget hukommelse, fremgik det af en præsentation på ISSCC i San Francisco sidste uge.

Nye printede smartlabels ligner ganske almindelig labels med en stregkode, så de kan klistres på almindelige varer, der herefter kan aflæses af supermarkedets scanner.

Men foruden at indeholde den traditionelle stregkode, er der også blevet plads til en trykt hukommelse, som kan aflæses med en særlig scanner.

Hukommelsen kan blandt andet indeholde oplysninger om oprindelse, holdbarhed med videre, men bliver i første omgang anvendt i forbindelse med luksusprodukter, da hukommelsen sikrer mod forfalskninger, hvor det blandt andet inden for vinbranchen er meget populært at hælde ny vin på flasker med gamle etiketter - det vil sige årgange, der kan give en højere pris.

Det er ikke noget, den etablerede branche beskæftiger sig med, men det er en populær sport i blandt andet Kina.

Med de nye etiketter forsøger Xerox at sætte en stopper for denne form for forfalskning.

Sensorer kan registrere om vinen har fået frost

På længere sigt kan etiketterne også kombineres med en række sensorer, som kan klæbes direkte på varerne.

Disse sensorer kan blandt andet foretage en registrering af temperatur, luftfugtighed og lys, således at man kan sikre sig, at produktet har været opbevaret under de korrekte forhold. Her går Xerox blandt andet efter medicinalindustrien, hvor det er et krav, at visse produkter som for eksempel insulin og EPO skal opbevares på køl.

I en række lande opbevares varerne ikke korrekt, hvorfor deres virkning enten er stærkt nedsat eller i værste fald er de virkningsløse. Med etiketterne kan de enkelte apoteker og patienter tjekke, om varen nu også har været opbevaret korrekt.

Etiketter og sensorer kræver selvfølgelig også en strømforsyning, men da strømforbruget er meget lavt, kan dette klares ved endnu en etiket, der høster energi fra de radiosignaler, der findes omkring etiketten.

Alt dette vil på lidt længere sigt kunne integreres til en enkelt etiket.

Der har gennem årende været vist mange prototype på denne form for etiketter, men så vidt vides, er det første gang, at en printerproducent går ud med et egentligt mainstream-produkt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017