Nu kan Google Glass også jailbreakes

Illustration: Android Logo
Google Glass er nu blevet hacket af samme hacker, der blandt andet er kendt for at have udviklet Cydia til iPhones, der er blevet jailbreaket.
Illustration: Saurik

Google Glass er ikke udkommet kommercielt. Alligevel er det allerede lykkes hackeren Jay Freeman, bedre kendt som Saurik, at få root-adgang på brillerne.

Google Glass kører med Android 4.0, og derfor brugte Saurik en velkendt sikkerhedsfejl til at få adgang til kernen. Det skulle efter sigende kun have taget et par timer at få adgang til kernen ved at få enheden til at tro, at det var emuleret i stedet for reel hardware. Da emuleringer bruges til test er alle tilladelser i systemet givet, og derfor er der fri adgang til kernen.

»#hvisjeghavdeglass ville jeg jailbreake det og ændre softwaren (selvfølgelig). Eftersom Google har solgt mig en, har jeg gjort min del,« skriver Saurik på Twitter. Hashtagget henviser til en kampagne, Google startede, der skulle sætte fokus på, hvad folk ville bruge de smarte briller til.

Saurik er særligt kendt for at stå bag app-butikken Cydia til iPhones, der er blevet hacket, også kaldet jailbroken. Derudover er han bredt kendt som hacker i både Android- og iPhone-miljøet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Sune Foldager

Bortset fra at det ikke er det han har gjort. Ved at åbne den på den officielle måde ender man med en brille uden indhold, så han har brugt et exploit i stedet, for at bevare resten af firmwaren.

  • 0
  • 0
Jens Vesterdahl

Google's svar er intet mindre end vidunderligt. Gad vide hvad "hackeren" havde ventet for respons, men nok ikke denne:

Not to bring anybody down... but seriously... we intentionally left the device unlocked so you guys could hack it and do crazy fun shit with it. I mean, FFS, you paid $1500 for it... go to town on it. Show me something cool.

https://plus.google.com/118343182830485155505/posts/ERUJ8e1yKRd

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere