Nu kan du teste de nye Roslyn-compilere til Visual Studio

Microsoft har frigivet en testversion af de nye compilere til C# og Visual Basic, som giver udviklerne mulighed for at kigge med i kodeoversættelsen.

Microsoft er på vej med et nyt sæt compilere til Visual Studio og har netop frigivet en testversion som et såkaldt Community Technical Preview eller CTP.

De nye compilere er en del af Microsofts langsigtede Roslyn-projekt, hvor målet er at skabe en 'compiler-as-a-service'. Det dækker først og fremmest over, at det bliver muligt at trække meget mere information ud af compilerne, skriver Microsoft på dets Visual Studio blog.

Roslyn omfatter i første omgang compilere til programmeringssprogene C# og Visual Basic, og i modsætning til de compilere, som i dag følger med Visual Studio, så er Roslyn-compilerne ikke skrevet i C++, men derimod i henholdsvis C# og Visual Basic. Det skriver S. Somasegar fra Microsoft.

S. Somasegar beskriver de nuværende compilere som sorte kasser, hvor man putter sin kode ind og får den færdige assembler-kode ud, men udvikleren har ingen mulighed for at se eller påvirke, hvad der sker inde i kassen.

Det er det problem, Roslyn primært skal tackle ved at give mulighed for at trække flere data ud af kodeoversættelsen, så man eksempelvis kan se, om der kode, der kunne gøres mere effektiv.

Ifølge Microsoft kommer Roslyn-compilerne ikke med i den nye Visual Studio 2012, men vil blive frigivet efterfølgende. CTP af Roslyn kan downloades til Visual Studio 2010 SP1, men må ifølge Microsoft ikke anvendes i produktionsmiljøer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anders Olesen

Man kan fint skrive en C# compiler i C#, eks. kunne man jo bare bruge den nuværende c++ udviklede compiler til at compilere første version, og når først man har en fungere 1. version af compileren skal man kun bruge .net CLR'en derefter. Iøvrigt vil jeg da lige rette artiklen i at C# og VB.net compilere ikke spytter "færdig assembler code" ud, men derimod (typisk) færdig IL code. Det bliver først til assembler ved runtime via just in time compileren, samme princip som java.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere