Nu kan du søge tilskud til grønne digitale løsninger

16. august 2022 kl. 11:59
Nu kan du søge tilskud til grønne digitale løsninger
Illustration: Cienpies / Bigstock.com.
Artiklen er ældre end 30 dage

Digitaliseringsstyrelsen har netop åbnet for ansøgningerne til en pulje på 15 millioner kroner til projekter, der kan være med til at forbedre den offentlige service og understøtte den grønne omstilling. Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse

Der kan i denne omgang søges midler til idriftsættelses- og udbredelsesprojekter på klimaområdet i stat, kommuner og regioner.

Tilskudspuljen for nye teknologier har fokus på at idriftsætte og udbrede større projekter med ny teknologi på tværs af den offentlige sektor inden for administration, velfærdsområderne og klima, skriver Digitaliseringsstyrelsen. 

»Tilskudspuljen bygger videre på de mange gode erfaringer fra Investeringsfonden for nye teknologier, som i perioden 2019-2022 har støttet i alt 40 signaturprojekter med det formål at få erfaringer om muligheder og udfordringer for udnyttelse af kunstig intelligens i den offentlige sektor,« lyder det i pressemeddelelsen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere på sommeren kunne der søges midler til idriftsættelses- og udbredelsesprojekter på administrationsområdet. Nu sættes særligt fokus på klimaområdet.

Klimaområdet forstås bredt som både reduktion af CO2-udledninger og afbødning af konsekvenser af klimaforandringerne, fx energistyring i bygninger, forbedret mobilitet, håndtering af ekstremt vejr og oversvømmelser mv.

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger