Facebook gør klar til lancering af ny søgemaskine

Facebook introducerer grafsøgning, der skal gøre det sociale netværk til en rigtig søgemaskine. Danske Lars Rasmussen står bag teknikken.

Facebook tager første skridt til at blive en rigtig søgemaskine ved at lade dig søge i dine venners Facebook-data, for eksempel billeder, eller i alt det indhold, som er offentligt tilgængeligt på Facebook. Det beretter Facebook selv, om funktionen Graph Search, der endnu er i beta, men er ved at blive bredt ud til brugerne.

Søger du for eksempel på ‘Berlin’, får du vist alle offentligt tilgængelige billeder taget i Berlin, men også de af dine venners billeder, der er taget i byen. Det vil altså sige, at to mennesker, der søger på det samme, vil få forskellige resultater, da de har forskellige venner. Det er også muligt, ved at stille et spørgsmål i fritekst, at finde for eksempel venner i bestemte byer, eller søge efter bands, som mange af vennerne godt kan lide.

Fremover vil man ved upload af billeder få flere muligheder for at indstille, om dine private billeder skal være tilgængelige for offentligheden eller kun for dine venner. Du kan også vælge muligheden ‘kun mig’, som vil gøre, at billederne ikke dukker op ved søgning.

Bag Graph Search står blandt andet Lars Rasmussen, som blev kendt for Google Earth og siden hen Google Wave, der dog blev en fiasko. Han blev i 2010 headhuntet af Facebook-direktør Mark Zuckerberg og begyndte arbejdet med den nye søgefunktion, som altså nu er ved at være klar til bredere lancering.

Læs også: Danskeren bag Facebooks Graph Search: Jeg laver kaffe om til software

Læs også: Dansker bag ny søgemaskine fra Facebook

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Svend Eriksen

Endelig ser det ud til at Google begynder at få noget der ligner konkurrence på søgeområdet. Både med Facebooks nye graph search og Microsofts nye tilgang til en integreret søgning på computeren, der søger lokalt, på Skydrive og på nettet. Det har også kun taget cirka 14 år...!

  • 1
  • 2
Morten Hansen

Så ved jeg bare ikke hvilke billeder Facebook vil vise, hvis man søger efter ord som "amning" eller "Hippie Peter Øvig Knudsen"; med cenurering af billeder, vil en given facebook-søgning måske skulle suppleres med en lignende søgning på Google - eller Bing.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere