Nu kan du sende din harddisk til Google og få indholdet gemt i skyen

Det bliver nu muligt for udviklere at sende deres harddiske fysisk til Google, hvorefter indholdet bliver tilgængelig via Googles cloudløsning.

Google tilbyder nu udviklere, at de kan sende en harddisk ind, som herefter bliver kopieret over i Googles cloudløsning. Det skriver amerikanske TechCrunch.

Indtil videre er det dog begrænset, hvor mange, der kan sende sin harddisk ind, og det kræver pt. en returadresse i USA. Det koster 80 dollars per harddisk, svarende til 450 kroner. Men tanken fra Google er, at det potentielt kan være både hurtigere og mindre dyrt end at overføre data over internettet.

Ikke alle har nemlig adgang til en hurtig internetforbindelse gennem eksempelvis fiber. Har man for eksempel kun en upload-hastighed på én megabit i sekundet, vil det tage omkring 100 dage at sende en terabyte data til skyen. Selv med forbindelser på 100 megabit, kunne det nemt tage et par dage at uploade fem terabyte data. I lande, hvor man betaler for sin netforbindelse efter forbrug, kan 80 dollars også hurtigt blive en billigere løsning. Omvendt skal man sikre en sikkerhedskopi af de data, man sender til søgegiganten.

Konkurrenten Amazon har et lignende tilbud, der også koster 80 dollars per harddisk, men herudover kommer også en timeafgift på den tid, det tager at importere data. Fx vil fem terabyte data til ifølge en beregning foretaget af TechCrunch koste yderligere 45 dollars, svarende til 250 kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Svend Eriksen

Det må være IT verdenens svar på tillidsøvelsen med at lukke øjnene og falde bagover og stole på at blive grebet. Tænk at sende en harddisk med ens data til et andet IT firma i fuld tillid til at dataene bliver behandlet sikkert og godt, men uden på nogen måde at kunne kontrollere det.

  • 12
  • 2
Jesper Lund Stocholm Blogger

Tænk at sende en harddisk med ens data til et andet IT firma i fuld tillid til at dataene bliver behandlet sikkert og godt, men uden på nogen måde at kunne kontrollere det.

Du kan jo vælge at kryptere data inden disken afsendes - og naturligvis tage backup.

Jeg synes da, at det lyder som en god idé ... og også relativt billigt. Hvis jeg kunne ønske det, så ville jeg have en backup i skyen på omkring 3TB, men pga en uploadhastighed på 2mbits/s kommer det jo aldrig til at ske. Hvis jeg kunne sende data til min cloud-udbyder med et "start-datasæt", så ville det da være perfekt - så skulle jeg fremover kun tage backup af det nye delta.

  • 5
  • 1
Johnny Olesen
  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere