Nu kan du se Youtube-videoer med 60 frames pr. sekund

Googles videotjeneste har nu fået understøttelse for video med 60 billeder pr. sekund, som især har været efterspurgt til videoer fra spil.

Youtube har nu åbnet for de første videoer, som kan streames i HD-kvalitet med 60 frames pr. sekund. Det er en funktion, som især computerspillere har efterlyst, fordi videoer af spil har virket hakkende ved almindelige framerates på 30 billeder pr. sekund.

Traditionelt har man talt om, at det menneskelige øje ikke kan skelne ved mere end cirka 24 billeder pr. sekund, men det er kun en tommelfingerregel. Ved almindelig filmteknik bliver der nemlig medtaget en smule 'motion blur', altså udtværing på grund af bevægelse, når billederne bliver fotograferet.

I et computerspil tegnes hvert billede derimod som udgangspunkt som et knivskarpt billede uden bevægelse, og det gør det lettere for øjet at opfange den hakkende effekt. Dertil kommer, at øjet og hjernen reagerer forskelligt på forskellige typer billeder med ændringer i eksempelvis kontrast.

Youtubes nye ekstra høje framerate virker foreløbig i Chrome og Internet Explorer, mens Firefox endnu ikke understøtter den. Selve videoen skal også understøtte opløsningen, og for at se den høje framerate, skal man også vælge at se videoen i 720p60 eller 1080p60.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Kirk

FORKERT !!!!

Film bliver optaget med 24p fordi man i gamle dage optog film på FILM - som koster en formue, 24 billeder/sekund var det minimale antal fps der var til at holde ud. hvilket derfor sparede industrien for en formue.

det menneskelige øje kan sagtent skælne mere end 50 fps - og studier viser at nogle folk kan opdage billeder som kun ses i 1/1000 del sekund (1000fps)

60 FPS er indenfor gaming, det mindste antal fps hvor alle sekvenser ser flydende ud - men ved Twitch-gaming som First Person Shooters, er det en fordel at have 120 FPS.

60 FPS er ikke engang optimalt - prøv at flytte musen hurtigt henover skrivebordet, det ses tydeligt at musen ikke laver en flydende ubrudt bevægelse - men derimod bliver til en linie af ikoner.

På gamle CRT skærme som snildt kørte 85 HZ, var musen også langt mere lækker at se på.

btw. Det er omkring 6 måneder siden at Youtube begyndte at eksperimentere med 60FPS videoer.

  • 6
  • 0
#2 Jakob Damkjær

Hvorfor er det så svært for version2 at "HD kvalitet" ikke betyder en bjælde... og det er ikke meget okult at beskrive den faktiske kvalitet som udbyderene lever... er det med high profile eller hvad og hvilket h.264 niveau og profil skal encoderen på diverse dimser ha for at kunne afspille den 720p60 eller 1080p60 som youtube har lanceret ?

Så hvad med at indføre en politik om at alle historier om video skal ha en lille infoboks med basis info. som encoder teknologi (h.264 h.265 VP.X osv) encoding level (4.1, 4.3, 5.3 osv), profile (main profile, high profile osv) og bitrate (megabit rate for at få bedste kvalitet)...

Ikke voldsomt kompliceret men basis info for at kunne sammenligne forskellige tjenester og produkter...

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere