Nu kan du se, om du var offer for LinkedIn-hack

24. maj 2016 kl. 07:3010
Nu kan du se, om du var offer for LinkedIn-hack
Illustration: Nan Palmero .
I sidste uge fortalte en hacker, at han var i besiddelse af 117 millioner LinkedIn-brugernavne og -adgangskoder. På hjemmesiden 'Have I Been Pwend?' er det nu muligt at tjekke, om ens egen bruger er blandt de lækkede data.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu er det muligt for enhver at tjekke, hvorvidt man er blandt ofrene for det angreb, som en hacker i sidste uge fortalte, at han havde data fra, som indeholdt 117 millioner kombinationer af brugernavne og adgangskoder til LinkedIn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skyldes, at sikkerhedsefterforskeren Troy Hunt har fået fingre i de lækkede data og har lagt den ud på sin hjemmeside. Det skriver mediet Motherboard.

På hans hjemmeside 'Have I Been Pwned?' er det derved nu muligt at søge efter sin LinkedIn-profil for at se, om den er med i lækket.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
24. maj 2016 kl. 15:45

(Ikke at jeg siger at denne pwned side er farlig eller noget - men det er en nem tanke at tænke - og ville være en nem måde at få aktive email samlet sammen)

De eneste mails Troy gemmer (ud over dem han får fingre i gennem leaks), er hvis man skriver sig op til at få en advarsel, skulle ens mail på et senere tidspunkt dukke op. Det endda muligt at opsætte for et helt domain som man lige skal validere man har styringen over det først, inden man kan begynde at modtage advarsler

9
24. maj 2016 kl. 17:16

Må erklære mig enig. Da Adobe i sin tid mistede en masse data, brugte jeg siden og har aldrig modtaget noget eller oplevet en stigning i uønskede mails.

Er jeg den eneste som husker, at Linkedin tilbage i 2012 bad brugere om at ændre kodeord, da lækket fandt sted? For kan huske jeg ændrede koden dengang, men fik så i sidste uge en mail om at nulstille koden igen, hvilket man så gjorde.

7
24. maj 2016 kl. 14:14

Men nu er jeres email klar til SPAM, fra ejeren af siden, som sælger jeres E-Mail adr af højkvalitet:-)

Jeg kommer til at tænke på en del af de gode sider i gamle dage hvor man kunne indtaste sit kodeord og så ville websiden MD5 hash'e det og "sammenligne det mod en hash tabel over crackede passwords og fortælle om ens kodeord var cracked"Nem måde at få skabt en samling :)

(Ikke at jeg siger at denne pwned side er farlig eller noget - men det er en nem tanke at tænke - og ville være en nem måde at få aktive email samlet sammen)

5
24. maj 2016 kl. 11:26

Nej, det er en gmail-konto. Googles spamfilter er særdeles effektivt.

Vi får i forvejen tonsvis af spam på vores offentligt kende e-postadresser, men det er helt minimalt, hvad der slipper igennem, for de går via Exchange Online (Office 365), der også har virkelig effektiv spamfiltrering.

4
24. maj 2016 kl. 11:17

Men nu er jeres email klar til SPAM, fra ejeren af siden, som sælger jeres E-Mail adr af højkvalitet:-)

3
24. maj 2016 kl. 11:06

Min var så på listen fra LinkedIn, så siden er god nok.

Det er/var så netop en konto, jeg kun bruger på LinkedIn, så dette gamle råd kan hermed anbefales endnu en gang.

2
24. maj 2016 kl. 10:24

Jeg er tilsyneladende også ramt på en side jeg aldrig har hørt om :-)

1
24. maj 2016 kl. 09:02

Ved ikke hvor meget jeg gir for siden. Jeg tastede en gammel mail adresse ind og fik at vide den var lækket fra en side jeg aldrig har hørt om :)