Nu kan du optage makroer i Googles regneark

Illustration: Google
Google tager nu for alvor konkurrencen op med Microsofts Excel og gør det muligt at optage makroer, der automatiserer opgaver, som gentages ofte.

Det kan tage timer at gentage de samme manuelle opgaver i et regneark, eksempelvis hvis du vil lave det samme diagram på tværs af flere ark eller vil formatere data, der er importeret i et regneark.

De gentagne opgaver har du i lang tid kunne automatisere i Microsofts Excel ved at optage makroer, men ikke i Googles regneark, Google Sheets.

Læs også: Integration på vej: Opret og gem Google-dokumenter direkte i Dropbox

En større opdatering af Google G Suite introducerer fra i dag mulighed for at optage makroer i Google Sheets.

Det skriver Google i et blogindlæg.

Læs også: Google afslører endelig info om nyt ikke-Linux-styresystem

Google Sheets konverterer makroen til en Apps Script automatisk. Hvis du vil opdatere din makro, kan du redigere direkte i scriptet i stedet for at optage en ny makro fra bunden. Du kan også skrive din egne script-funktion og importere som nye makroer.

»Den bedste del af Sheets' makroer er, at de er bygget til at bruge i cloudbaserede filer, hvilket betyder, at teams kan køre makroer på samme tid, som andre arbejder i arket, uden at forstyrre dem. Hvis du vil, kan du køre en makro til et budgetmøde, mens I gennemgår det samme ark. Det betyder også, at kolleger eller klienter ikke behøver at downloade sensitive files for at bruge dine makroer. Da dine Sheets-filer er i skyen, kan du holde bedre kontrol med, hvem der kan se og dele dine data,« skriver Google i blogindlægget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder