Nu kan du også få Google Chrome på iPad og iPhone

Google har lanceret browseren Chrome til Apples iOS-platform. Det gør det muligt at skifte mellem desktop og iPad og få de samme faneblade frem.

Googles browser Chrome er siden lanceringen i 2008 blevet det mest populære alternativ til Internet Explorer på desktoppen, men prøver nu også at vinde terræn på de mobile platforme.

Det blev klart på Google-konferencen I/O, hvor en version af browseren til Apples iOS-platform blev lanceret.

Modsat Android, som Google selv kontrollerer, har der været benspænd i at få Chrome klar til iPhone og iPad, som Apple bevogter. Det er for eksempel ikke muligt for andre browsere end den medfødte Safari at få adgang til Javascriptmotoren Nitro, skriver it-mediet The Verge.

Dermed er Chrome tvunget til at køre langsommere end Safari, hvilket ifølge The Verge-journalisten er mærkbart, men ikke kritisk, især ikke på en iPhone.

Man kan heller ikke skifte standardbrowser på iOS, så Chrome vil være et tilvalg, man selv åbner, mens Safari vil dukke op, når man klikker på et link i for eksempel en e-mail.

Fordelen ved Chrome er især for dem, som i forvejen bruger Googles browser på desktoppen. Med synkronisering af bogmærker og faneblade kan man for eksempel hive en iPad frem og arbejdede videre med netop de faneblade, man sad med, da kontoret blev forladt.

Chrome kan downloades gratis i Apples App Store.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Svante Jørgensen

Chrome til iPhone er ikke Chrome. Det er et nyt user interface oven på Safari. Dette er fordi Apple ikke tillader andre browsere, med mindre de bygger oven på Safari.

Kilde: http://mashable.com/2012/06/28/chrome-ios-review/

Dette er en konsekvens af deres gummiparagraf der siger at apps til iPhone ikke må konkurrere med Apples apps. Og derfor at man har så lille valgfrihed på iPhone inden for de grundlæggende apps (ingen 3. parts SMS app, tastatur apps, telefon apps osv). iPhone er da sexet ved første øjekast, men ved længere bekendtskab efter min mening et blankpoleret fængsel.

  • 7
  • 0
#9 Henrik Rathje

næ.. det ka man ikk..

Chrome på iOS er nu suiper cool med sync til pc bogmærker og historik mm... desværre er den lidt tung at starte op.. de låser lige 10 sek hver gang jeg starter den op.. men er til gengæld ret fed når den kører.. dog lidt langsommere til at rendere visse sider, og nogle sider giver den direkte op overfor.. så det er mere end et skin til Safari!.. for dens script håndtering er anderledes.. sådan virker det i hvert fald.. men gætter på næste version er bedre.. det plejer at gå stærk.

fed fed 1 version.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere