Nu kan du navigere og søge i Google Maps offline

Fremover er det muligt at navigere og søge i Google Maps uden at have adgang til internettet, hvilket især er en fordel på rejsen.

Endelig er den funktionalitet kommet til Google Maps, som flere brugere har sukket efter: Det er muligt at bruge den populære kort-app uden at have forbindelse til internettet.

Læs også: Google på vej med mere offline-funktionalitet i Maps

Google har netop opdateret Android-udgaven af Maps med offline-funktionalitet, og en opdatering af iOS er også på trapperne ifølge tech-mediet The Verge.

Det har ganske vist været muligt at gemme mindre områder til offline-brug i Maps-appen siden 2012. Den nye opdatering gør det dog samtidig muligt både at søge efter en specifik adresse og bruge navigationstjenesten uden at være koblet på nettet. Ligeledes er de forskellige lag som f.eks. terræn og satellitvisning også tilgængelige offline.

Det eneste, det kræver, er, at man har downloadet det pågældende område. Derefter vil man kunne søge på ikke bare adresser, men også efter lokale forretninger.

For at begrænse de data, som appen gemmer lokalt, vil man ikke være i stand til at se hverken billeder eller brugeranmeldelser af de forskellige restauranter og butikker, når man er offline. Det vil dog stadig være muligt at se deres navne, telefonnumre og samlede bedømmelse.

På samme måde vil navigationstjenesten ikke være i stand til at udregne den tid, det tager at vælge de forskellige ruter baseret på real-time trafikinformation. I stedet er rejsetiden i offline-udgaven baseret på gennemsnittet for trafikken. Dette bliver dog opdateret, lige så snart appen får forbindelse til internettet igen.

App-opdateringen indeholder ikke ruter for offentlig transport og de forskellige gang-ruter, da det ifølge Google vil tage for meget plads på telefonen. I løbet af de kommende par måneder skulle det dog blive muligt også.

En sidste bonus ved opdateringen skulle ifølge Google være, at appen nu også reagerer hurtigere, når den er på nettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kevin Johansen

...helt ærligt..Nokia/Microsoft/tyske bilfirmaers kort har jo kunnet dette i 5+ år OG mere til.

Google Maps er nu oppe på 70% af hvad Nokia Maps kunne (for ca. ti år siden på N95'eren).

Jeg ved godt det er troll osv, men jeg synes simpelthen ikke at Google Maps er godt nok; de har stadig for meget fokus på at det skal være online, så det passer med forretningen. Forståeligt nok, men jeg vælger så bare et andet stykke kort/navigationssoftware

Iøvrigt gemte man ikke kortet førhen, man gemte et billede af kortet. Havde Google Maps gemt kortet, ville det være søgbart også offline (som Nokias platform var/er det). Den offline løsning Google kom med dengang var en ren hån; det var nemlig en begrænsning på en måned, så forsvandt offline "kortet" medmindre du hentede et nyt.

 • 3
 • 0
#2 Niklas Hegnelt

Jeg kan se, at min Maps app er opdateret den 10. November til version 9.17.0, men jeg kan ikke finde funktionaliteten noget sted i appen. Kunne ellers være dejligt med offline kort, da jeg bor i et område, hvor jeg ofte mister forbindelsen under kørsel.

 • 0
 • 0
#3 Niklas Hegnelt

Nå efter at have brugt lidt mere tid i Maps, fandt jeg ud af, at man skal klikke på de små prikker øverst i højre hjørne, når man har et sted åbent, og trykke download. Det er ikke sådan, som det er vist i GIF'en..

 • 0
 • 0
#6 Henrik Stig Møller

Google Maps er meget sent ude med den feature. Har savnet den i årevis. Så jeg er faktisk gået over til MAPS.ME, http://maps.me/. Et superkort og naturligvis offline. Download det land eller område du skal bruge og du kan se alle gadenavne (noget Google Maps ikke prioriterer så højt i offline mode!) søge, få ruter, finde restauranter, butikker osv. Har også brugt Nokia/HERE, især i Kina hvor Google jo er helt forbudt. Ikke så godt som MAPS.ME.

 • 2
 • 0
#7 Gert G. Larsen

Min mobil og den gratis MAPS.ME-app har været min primære GPS på de seneste par rejser i USA nu. Det spiller ret godt. Som backup har jeg en anden app, Galileo Offline Maps, vist med samme kortdata, men lidt andre funktioner i.

Google (og Apple, og Bing osv) har lidt at indhente. Og det er måske meget sundt, at vi ikke bare bruger ét firmas produkter til alting :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere