Nu kan du køre Windows direkte på flash-storagesystemet

Inde i Violin Memorys store flash-systemer sidder to kraftige servere. Dem kan man nu køre Windows Server 2012 R2 direkte på, så serveren har direkte forbindelse til storagesystemet.

I visse tilfælde kan det være svært at få tilstrækkeligt med IOPS ud af storagesystemet til at undgå flaskehalse ved visse applikationer, som kræver mange dataoperationer. En af løsningerne har været mere flash-baseret lagring, men i helt særlige tilfælde er det ikke nok, fordi netværket også sætter begrænsninger.

En ekstrem løsning har været Violin Memorys særlige storagesystemer, som i stedet for et array af flash-lagermedier forbundet via disksnitflader bruger PCI Express og selskabets egne protokoller til at overføre data til og fra flash-hukommelsen.

Det har krævet, at der i hvert system sidder to forholdsvis kraftige Intel Xeon-baserede servere, som har oversat traditionelle SAN-kommandoer fra serverne til Violins egne protokoller. Men nu kan den serverkapacitet i storagesystemet bruges mere direkte.

»De to gateways er to potente servere, som i dag blot laver protokolkonvertering. I 2012 lavede Microsoft en demonstration, hvor de kørte Windows Server på vores gateways, så serveren kunne kommunikere direkte på vores bus mod data. Det har vi arbejdet videre på og kommer nu med en løsning,« siger nordisk salgschef Morten Efferbach fra Violin Memory til Version2.

Fordelen ved at køre serveren direkte på storagesystemet er dels direkte adgang til den op mod én million IOPS, som Violin Memory-systemerne kan levere og dels svartider på mellem 30 og 250 mikrosekunder, hvor svartider normalt måles i millisekunder.

Den oprindelige Microsoft-demonstration skulle vise, hvad Windows Server 2012 kunne med netværksprotokollen SMB 3.0, men ifølge de to firmaer vil man kunne køre eksempelvis SQL Server, Exchange eller Sharepoint samt Microsofts Hyper-V virtualisering på op i mod otte af Violins største systemer sat sammen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere