Nu kan du køre Android-apps i Windows 10

Illustration: Microsoft
Hvis du har Microsoft 10 Insider og en Samsung Galaxy-telefon, kan du muligvis køre Android-apps på din computer.

Nu kan man bruge Android-apps på sin pc, hvis man er Windows 10 Insider-bruger og har en af en række Samsung Galaxy-telefoner.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Microsoft introducerer opdatering af Start-menuen i Windows

Brugeren skal linke sin telefon med computeren med ’din telefon’-appen, og når telefon og computer er koblet til appen, er det muligt at vælge ’Link til Windows’ på telefonen, og de tilgængelig apps vil så komme frem på computeren. I ’Din Telefon’ på computeren er det muligt at starte udvalgte apps fra telefonen på computeren.

Det er indtil videre kun muligt at køre én app ad gangen, men Microsoft oplyser, at man vil introducere mulighed for at køre flere apps på en gang i løbet af november.

Læs også: Microsoft udvikler Desktop as a Service

Og selvom det burde være muligt at køre de fleste apps i Windows, kan der være enkelte apps, der ikke tillader visning på Windows.

Det er kun muligt at bruge de nye features, hvis man kører Windows Insider build 20185 og den nyeste udgave af "din telefon".

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Rune

Der er tale om, at man fra Windows 10 kan starte en app på den linkede Android telefon, og se ekeskveringen via overførsel af skærmbilledet fra telefonen til et windows vindue.

Den funktionalitet findes der adskille Android apps som understøtter uden brug af Windows, direkte i en web browser. Om browseren kører i Windows, på en Mac, eller i en anden mobiltelefon er ligegyldigt, og dermed har man et yderst fleksibelt værktøj.

Se f.eks. Airdroid: https://www.airdroid.com/

Airdroid kan endda gøre det over-the-air, uden at telefonen tilkobles en anden enhed. På bestemte telefonmodeller fungerer det direkte, på andre skal telefonen enten rootes eller i udvikler-mode en enkelt gang forbi PCen for at acceptere fjernbetjening.

  • 14
  • 0
#2 Knud Larsen

tak for god forklaring

Hvad i alverden skal man bruge det til Min telefon er meget hurtigere end Windows 10, der er ramt af slowdown med de seneste opdateringer - Windows 10 e rblevet totalt ubrugeligt. Min laptop reddede jeg lidt (for en tid) ved at sætte min WD black SSD/HDD disk tilabge igen og en anden (ødelagt af Windows 10) kører nu Ubuntu uden forsinkelser til alm drift opg IOT udvikling

  • 0
  • 3
#3 Torben Rune

... kører nu Ubuntu uden forsinkelser til alm drift opg IOT udvikling

Samme her. Jeg har droppet Win10 for 2 år siden, og kører Ubuntu 18.04 LTS, både på min adminstartive maskine og på mine to udvikler maskiner (hvoraf den ene kører Ubuntu 20.04).

Der er aldrig problemer med de maskiner. Kører hamrende stabilt, og Libreoffice er nu så tæt på MS office pakken at det udmærket kan lade sig gøre at bruge den og udveksle med Office brugere. Selv brugerinterfacet kan modificeres, så det ligner MSOffice til 99%. Eneste nødvendighed: Man skal have Office fonts på maskinen, ellers ryger formattering.

En gang imellem dukker der et eller Windows format op, og dety klares med VirtualBox, som kører Win10, Win7, MacOS (HighSierra) og Android.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere