Nu kan du købe Steam-spil med Bitcoins

Integrationen med kryptovaluta skal gøre det nemmere for folk i udviklingslande at købe spil uden kreditkort.

Spil-giganten Valve er gået sammen med Bitcoin-tjenesten Bitpay om at tilbyde spil for Bitcoin på Steam.

Det skriver The Verge.

Læs også: Valve opgraderer til 100 gigabit-netværk for at klare spilpres i exabyte-klassen

Betalingsmuligheden skal gøre det lettere for personer i udviklingslande at købe spil som Counter-Strike og Civilization V.

'Mens mange brugere kommer online i de her lande, så er traditionelle betalingsmidler som kreditkort ofte ikke tilgængelige,' lyder det fra Bitpay i et blogindlæg.

Læs også: Bitcoin-platform lukker ned i ugevis efter cyberangreb

Det er ifølge Bitpay lande som Kina, Indien og Brasilien som skal inkluderes bedre, med Bitcoin-integrationen.

'Som internettets universelle valuta vil Bitcoin gøre det muligt for Steam at nå gamere i alle markeder i verden - uden høje gebyrer eller risikoen for svindel, der kommer med kort-betalinger,' skriver Bitpay-chefen Rory Desmond.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Svante Jørgensen

Det kan være svært for den almindelige dansker at forstå hvad fordelene ved Bitcoin er, men den umiddelbare fordel ved Bitcoin er, som BitPay siger, at den er grænseløs og kan bruges uden tilladelse eller afhængighed af en anden stat, hvilket som helst sted i verden og uden nogen form for traditionel ID. Det er ikke et problem for vestlige forbrugere, men det er et stort problem for rigtig mange mennesker i udviklingslandene.

Bitcoin løser også problemer for forretningsdrivende i Danmark. Hvis du vil sælge ting til folk i lande med dårlig finansiel infrastruktur er der stor risiko for at dine kunder bruger falske kreditkort eller at banken i det fremmede land af den ene eller anden grund forlanger betalingen tilbage og du bliver snydt. Med Bitcoin er det ikke muligt. Når pengene er overført til dig kan de ikke tages tilbage. Desuden kan ingen stat eller bank blokere betalingen med Bitcoin, som kan være et problem hvis du fx sælger sex-legetøj til Saudiarabien, Bibler til Nordkorea eller bare ikke har bestukket den rigtige lokale autoritet.

Ud over det er mange begejstrede over hvad der er muligt at bygge oven på Bitcoin som ikke er muligt i vores traditionelle banksystem. Du kan slet ikke selv håndtere dine danske kroner digitalt, kun sådan som din banks netbank tillader. Med Bitcoin kan du lave din egen app (eller få udviklet en af en professionel) der betaler alle indgående beløb videre i forskellige andele til forskellige personer på baggrund af antallet af point i CounterStrike og hvor fuld månen er på den givende dag, hvis det er det du ønsker. Prøv at bede din bank om det...

Bitcoin er ligeglad. Den gør præcis hvad du beder den om.

Men ja, den vestlige forbruger er nok den sidste der vil få direkte gavn af Bitcoin.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere