Nu kan du kode C++ til Linux i Visual Studio

Den nye Visual Studio -udvidelse giver mulighed for at kode til eksempelvis en Raspberry Pi eller en Linux-server i skyen.

Microsofts flirten med Linux fortsætter. Ud over nu at tilbyde virtuelle Linux-servere på Azure og et Bash-kommandomiljø på Windows 10, så har Microsoft også frigivet en udvidelse til Visual Studio, der gør det muligt at kode Linux-applikationer i C++.

Det kan eksempelvis bruges til at skrive applikationer til en Raspberry Pi-mikrocomputer med Linux eller skrive applikationer til en Linux-server i skyen.

Når man har downloadet og installeret udvidelsen får man mulighed for at vælge en skabelon for en Linux C++ applikation. Det kræver, at man har en tilgængelig Linux-maskine, som eventuelt kan være virtuel. Den skal desuden have visse udviklingsværktøjer installeret, da det vil være Linux-maskinen, man bygger applikationen på.

Det er samme princip som Microsofts Xamarin-understøttelse af udvikling af applikationer til Apples iOS, som også kræver en Mac med Apples udviklingsværktøjer.

Fordelen ved at bruge Visual Studio er, at man får adgang til Microsofts værktøjer som eksempelvis Intellisense, der hjælper med hurtigt at skrive metodekald og viser information om blandt andet overlæssede metoder.

Der er foreløbig tale om en tidlig udgave af værktøjet, og det kræver lidt tilpasning, men det også muligt at skrive desktop-applikationer til Linux, som udnytter OpenGL.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steffen Rytter Postas

Så der er pt ingen mulighed for at bruge Visual Studio for at compile natively til Linux? Det har da ellers længe været muligt med gamle værktøjer som CodeBlocks + MSYS. Det undrer mig at det tager Microsoft så længe at få sådanne simple opgaver gennemført. Er det overhovedet muligt med Visual Studio endnu at bruge distcc eller tilsvarende, når nu det alligevel er remote compiling det hele?

  • 1
  • 0
#3 Heino Svendsen

Hov hov... Det ville jo betyde, at man fiflede med noget, som IKKE var M$ V$!!!! Og det, ved vi jo alle, kan IKKE lade sig gøre! Der findes jo kun ÉN leverandør, hvis man skal have ordentlig software....

( eller noget... )

Og hvad nu, hvis det viste sig, at det virkede bedre? KAOS!!!! Næ, "MICROSOFT ELLER KAOS!!!!"

( lad blot Stauning rotere i sin grav )

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere