Nu kan du kode C++ til Linux i Visual Studio

7. april 2016 kl. 11:423
Den nye Visual Studio -udvidelse giver mulighed for at kode til eksempelvis en Raspberry Pi eller en Linux-server i skyen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsofts flirten med Linux fortsætter. Ud over nu at tilbyde virtuelle Linux-servere på Azure og et Bash-kommandomiljø på Windows 10, så har Microsoft også frigivet en udvidelse til Visual Studio, der gør det muligt at kode Linux-applikationer i C++.

Det kan eksempelvis bruges til at skrive applikationer til en Raspberry Pi-mikrocomputer med Linux eller skrive applikationer til en Linux-server i skyen.

Når man har downloadet og installeret udvidelsen får man mulighed for at vælge en skabelon for en Linux C++ applikation. Det kræver, at man har en tilgængelig Linux-maskine, som eventuelt kan være virtuel. Den skal desuden have visse udviklingsværktøjer installeret, da det vil være Linux-maskinen, man bygger applikationen på.

Det er samme princip som Microsofts Xamarin-understøttelse af udvikling af applikationer til Apples iOS, som også kræver en Mac med Apples udviklingsværktøjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fordelen ved at bruge Visual Studio er, at man får adgang til Microsofts værktøjer som eksempelvis Intellisense, der hjælper med hurtigt at skrive metodekald og viser information om blandt andet overlæssede metoder.

Der er foreløbig tale om en tidlig udgave af værktøjet, og det kræver lidt tilpasning, men det også muligt at skrive desktop-applikationer til Linux, som udnytter OpenGL.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
11. juli 2016 kl. 07:58

Hov hov... Det ville jo betyde, at man fiflede med noget, som IKKE var M$ V$!!!! Og det, ved vi jo alle, kan IKKE lade sig gøre! Der findes jo kun ÉN leverandør, hvis man skal have ordentlig software....

( eller noget... )

Og hvad nu, hvis det viste sig, at det virkede bedre? KAOS!!!! Næ, "MICROSOFT ELLER KAOS!!!!"

( lad blot Stauning rotere i sin grav )

2
8. april 2016 kl. 10:53

Det virker lidt besværligt? Hvis man installerer cross compileren til Raspberry og starter sin Eclipse op, så virker tingene out-of-the-box. Uden brug af virtuelle maskiner mm.

1
8. april 2016 kl. 09:39

Så der er pt ingen mulighed for at bruge Visual Studio for at compile natively til Linux? Det har da ellers længe været muligt med gamle værktøjer som CodeBlocks + MSYS. Det undrer mig at det tager Microsoft så længe at få sådanne simple opgaver gennemført. Er det overhovedet muligt med Visual Studio endnu at bruge distcc eller tilsvarende, når nu det alligevel er remote compiling det hele?