Nu kan du få gratis opgradering til Windows 7

Microsoft er klar med oplysninger om pris og muligheden for gratis opdatering for danske kunder. Fremover kan et Vista-indkøb byttes til en Windows 7-licens.

Når Windows 7 kommer på gaden d. 22. oktober, bliver det til cirka samme priser, som da Windows Vista blev lanceret. Dermed bruger Microsoft ikke den positive modtagelse af Windows 7 til at skrue op for priserne, som der ellers var forlydender om.

Samtidigt skyder Microsoft i dag fredag et tilbud i gang, som giver Vista-kunder en gratis opgradering til Windows 7. Køber du en computer i dag, inklusiv en Vista-licens, kan du således få tilsendt Windows 7, når det lander på hylderne i Danmark.

Tilbuddet, der skal sikre, at computersalget ikke går for meget ned over sommeren, gælder i Danmark, men det bliver bestyret af de forskellige fabrikanter af computere, oplyser Microsoft Danmark.

»Vil man være helt sikker, skal man tjekke fabrikantens hjemmeside, før man køber. Vi har også selv en side på vej i løbet af i dag, hvor man kan se, hvilke fabrikanter, der er med i programmet,« fortæller Mortimer Liebman, chef for Windows Consumer-divisionen i Danmark.

Ifølge Version2's oplysninger er både Acer, Asus, HP og Lenovo med på listen over pc-fabrikanter, der deltager i opgraderingstilbuddet.

Han tilføjer, at selvom det er gratis at få det nye styresystem, når man har købt en computer med Vista, kan pc-producenter måske finde på at tage et gebyr for at sende dvd'erne af sted til kunden. Og så gælder tilbuddet kun, hvis man køber Windows Vista Home Premium eller en dyrere version, og kun for de præinstallerede OEM-licenser. En håndkøbs-version af Vista er altså ikke vejen til en gratis opdatering.

Kunderne skal ikke opdage de billige versioner

Nyt ved lanceringen af Windows 7 er også, at Microsoft vil fokusere kraftigt på at sælge Home Premium til de private kunder, og ikke fortælle kunderne meget om de billigere versioner Home Basic og Home Starter.

Da Vista kom på hylderne i januar 2006, fik Microsoft en farlig ballade, da Home Basic-kunderne kom hjem og fyrede op for styresystemet. Versionen inkluderede nemlig ikke den nye Aero-brugergrænseflade, som var et af salgsargumenterne i firmaets markedsføring for Vista.

Denne gang kommer den endnu mere skrabede version Home Starter til salg over hele verden, modsat ved Vista-lanceringen, hvor det kun var i udviklingslande, hvilket øger muligheden for misforståelser og brok. For at undgå sure kunder, har firmaet derfor nu valgt at holde meget lav profil med de to billige versioner.

Her er priserne

En opgradering fra Windows XP eller Vista vil komme til at koste cirka 893 kroner for en Home Premium-version, cirka 2.122 kroner for Professional og 2.226 kroner for Ultimate-udgaven.

En fuld version for dem, der starter på bar bund, vil koste henholdsvis cirka 1.489 kroner, 2.300 kroner og 2.375 kroner. Priserne vil afhænge af euroens kurs og kan derfor ændre sig en smule.

Hvad det koster pc-producenterne at købe en OEM-licens og installere Windows på en computer fra starten, er en hemmelighed, men beløbet ligger et stykke under prisen på en Windows-licens i håndkøb.

Skifter man fra Windows XP til Windows 7, er det nødvendigt med en ren installation, hvor alting på disken slettes, mens Vista kan opgraderes mere gelinde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017