Nu kan du downloade Mac OS X 10.8 Mountain Lion

25. juli 2012 kl. 10:1123
Den næste opdatering af Apples pc-styresystem bliver frigivet onsdag den 25. juli, og for første gang bliver der tale om en ren download-opgradering.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple frigiver den nye version af styresystemet OS X til selskabets bærbare og stationære pc'er i dag, onsdag den 25. juli. Det afslørede selskabet i forbindelse med aflæggelsen af det seneste kvartalsregnskab, skriver CNET.

Mac OS X 10.8 med kodenavnet Mountain Lion er en opgradering, som kun bliver tilgængelig som download og også på en USB-nøgle, sådan som det var muligt med version 10.7. Det skriver San Francisco Chronicle.

Til gengæld bliver prisen for en opgradering blot 20 dollars, og kunder, der har købt en ny pc fra Apple inden for de seneste seks uger, vil kunne opgradere gratis.

Ifølge Apple vil opdateringen af styresystemet indeholde flere end 200 nye funktioner og blandt andet bedre integration med Apples cloud-tjeneste iCloud, samt bedre sikkerhed mod download af ondsindede applikationer.

23 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
28. juli 2012 kl. 22:02

Om en MAC er en PC eller ej, skal jeg ikke tage stilling til her, men bare konstatere, at jeg aldrig har hørt en iBruger sige "min laptop" eller "min mobil", derimod siger de altid "min Macbook" eller "min iPhone"...

16
28. juli 2012 kl. 20:29

Jeg købte ny Mac for en måneds tid siden, og har bedt kode via http://www.apple.com/osx/uptodate/ - det gik uden problemer og jeg fik en kode til App store på min Mac - "redeem code".

Det tog ialt en times tid at hente Mountain Lion og få den installeret, derefter tog jeg en morfar - mens den lavede Spotlight update, den er nu igang med at opgradere min Mail database - optimering af Mail er en af de vægtigste grunde til at jeg bruger Mac.

Det bliver spændende at se hvad der ligger under motorhjelmen nu. Indtil videre virker det bare :-)

Et andet kritisk program VMware Fusion skrev VMware selv at version 4.0.3 virker på Mountain Lion (læste jeg før jeg startede upgrade).

19
30. juli 2012 kl. 00:32

Nem?! Man skal vist være mere end almindelig Apple fanatiker for at kalde opdateringen via Up To Data programmet nemt.

Til dem der ikke ved det: Up To Date Programmet er gratis opdatering til dem der har købt en computer med det tidligere OS indenfor de sidste 2 måneder (ca).

Lad os starte med hvordan opdateringen burde foregå: Da jeg købte min Macbook oprettede jeg et Apple ID. Opdateringen er knyttet til mit Apple ID, og jeg kan blot åbne App Store og hente den.

Sådan forløber opdateringen rent faktisk: Man skal udfylde en 3 siders formular for at kunne ansøge om en gratis opdatering. Herefter går der over et døgn før jeg modtager feedback - Apple gennemgår tilsyneladende ansøgningerne manuelt.

I den første mail modtager jeg et password. I den anden mail modtager jeg en fil.

Passwordet fra første mail skal bruges til at åbne filen fra anden mail. I denne fil findes en App Store kode.

I App Store indtaster man koden og herefter begynder opdateringen.

Nemt?

20
30. juli 2012 kl. 08:34

Til en pris på 119 kr lyder det jo næsten nemmere bare at købe den i App Store.

14
26. juli 2012 kl. 13:10

Well, Apple skelnede jo selv mellem Mac og pc i deres "Hi, I'm a Mac, and I'm a PC"-reklamefilm. Og på http://www.apple.com/why-mac/ skriver de: "Make the ultimate upgrade. To a Mac. Why get a new PC and just upgrade your computer, when you can get a Mac and upgrade your entire computer experience?"

Filosofferne undtaget, vil de fleste vist i daglig tale kalde en Mac for en Mac, og en pc for en pc.

I øvrigt: Mig bekendt kan Mountain Lion IKKE købes på en USB-nøgle, og SF Chronicle skriver da også, at "The new system [...] will be available ONLY for download" (min fremhævelse).

12
25. juli 2012 kl. 19:12

Fedt at hele diskussionen indtil nu har drejet sig om hvorvidt Mac's er PCer ;). Brb, skal lige tjekke hvad nationen! har gang i...

7
25. juli 2012 kl. 15:44

Som altid, tager det en krig at hente ting fra Mac Store..

9
25. juli 2012 kl. 15:56

Det ser også ud til at der endelig kommer support for Documents in the cloud for iWorks09. Endelig!!!

3
25. juli 2012 kl. 14:17

Og man køber ikke en PC hos Apple ...

:-)

8
25. juli 2012 kl. 15:53

"Og man køber ikke en PC hos Apple ..."

Alle ikke iPad, Apple TV, iPod eller iPhone computere Apple sælger er windows kompatible PCere. De har Intel CPUer og motherboards og Apple levere windows drivere til alle deres modeller der dækker alle hardware features.

Så de er for alle tilfældes en fuldblods PC... Spørg PCWorld UK der har kåret Apples hardware som Best in class windows PCere... Spørg UniSys der skiftede deres Dell laptop flåde ud med MacBook airs med Windows 7 for at kunne integrere dem i deres eksisterende support platform...

Så argumentet om at Apple ikke laver PCere er ikke understøttet af virkeligheden, Apple laver PCere der ud over OSX også kan køre Windows...

10
25. juli 2012 kl. 16:10

Det er som om vi taler om to forskellige ting.

Du taler om hvad Apple laver og vi andre taler om hvad man køber.

Du får det nærmest til at lyde som om at alt hvad der sidder Intel chips i er en PC, og det holder jo ikke helt vel.. Apple har, modsat f.eks. Microsoft, laver deres Mac's til Motorola og PowerPC chips. Dengang var det Mac's - og det er det, IMO, stadig - arkitektur uanset.

11
25. juli 2012 kl. 17:17

Dengang var det Mac's - og det er det, IMO, stadig - arkitektur uanset.

Ja. Du har ret i at de computere Apple laver er Mac's. Men Mac's computere er PCer, og det på trods af hvad Apples markedsføring ellers giver indtryk af. Jeg har i hvert fald aldrig set en meningsgivende definition af ordet PC, som Mac's ikke passer ind under. Her er Wikipedias, i følge hvilken Macs er PCer:

A personal computer (PC) is any general-purpose computer whose size, capabilities, and original sales price make it useful for individuals, and which is intended to be operated directly by an end-user with no intervening computer operator.

4
25. juli 2012 kl. 14:49

Det er muligt, at du personligt har boycuttet Apple (og det skal jeg ikke påstå, at der ikke er forståelige grunde til), men der er nu engang stadig folk der handler hos dem. Og nogle af dem køber PC'er.

PC: Personal Computer. En datamat til generel brug der kan betjenes af et enkelt individ, i modsætning til f.eks. servere, super computere og mainframesystemer.

5
25. juli 2012 kl. 15:11

Man skal ikke fluekneppe, hvis man selv bor i et glashus.

PC: Personal Computer. En datamat til generel brug der kan betjenes af et enkelt individ, i modsætning til f.eks. servere, super computere og mainframesystemer.

Hvilke servere, mainframes og super computere, kan ikke betjenes af et enkelt individ ?

Det er muligt de for det meste betjenes af flere men, de kan vel godt betjenes af et enkelt individ.

6
25. juli 2012 kl. 15:24

Præcis.

Vil nu også tro de fleste henter en Mac hos Apple, men det er jo en diskution uden ende.

2
25. juli 2012 kl. 12:28

Det er så heller ikke første gang OS X bliver distribueret som download fra AppStore. Første gang det skete var med OS X Lion 10.7. Det mest rigtige ved artiklen er vist prisen....

1
25. juli 2012 kl. 11:18

Relativ misvisende overskrift da det ikke er officielt udgivet endnu. Det kan snildt ske at det først bliver d. 26 dansk tid.