Nu kan du downloade alle dine Google-data med ét klik

Vil du gerne selv have en backup, eller vil du skifte væk fra Googles tjenester, bliver det nu nemt at hente alle dine data ud.

Det har altid været god praksis at lave backup af sine lokale filer - men hvad med alle de e-mails, du har liggende ude i skyen?

Ligger de hos Google, skal det nu være nemt for brugerne at hente deres data, skriver Google i et blogindlæg om udrulningen af en ny eksport-funktion.

Her kan brugerne vælge at få samtlige brugerdata hentet ned på en gang, både videoer på Youtube, kalenderaftaler og alt derimellem, eller vælge mere præcist, hvad der har interesse. Man kan således hente alle mails fra Gmail ned, eller man kan vælge for eksempel bestemte etiketter.

Alle data bliver samlet i et filarkiv - som standard en zip-fil - og alle data bliver gemt i det format, de blev uploadet i, eller i almindeligt brugte standarder. For eksempel vil e-mails blive gemt i mbox-format, mens kalenderdata kommer ud i iCalender-format (ICS).

De fleste datatyper er klar til download nu, mens Gmail-eksport bliver rullet ud i løbet af den næste måneds tid.

Hent dine Google-data eller læs om de formater, der bliver brugt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jacob Nordfalk

Jeg har brugt Takeout flere gange de sidste par år og det har virket fint hver gang.

Når Gmail-eksport bliver rullet ud i løbet af den næste måneds tid skal jeg bruge det igen - jeg har aldrig fået sat den indstilling op til POP/IMAP, der indtil nu var nødvendig. Bemærk at man altid har kunnet hente sin post og kalender, nyheden er at det bliver nemmere i fremtiden.

  • 0
  • 0
#6 Rasmus Kaae

Jeg lavede et udtræk for nogen tid siden. Det fungerede fint. Dog fandt jeg ud at jeg havde en google+ konto. Den skal jeg ikke bruge, men da jeg prøvede at slette den ville den også slette min YouTube konto?!

  • 1
  • 0
#7 Anonym

Rasmus den er nu en og samme. Din Google konto fungerer nu på tværs af Googles online services.

Det med Youtube har skabt en ret stor debat - jeg er så en af personerne der mener at det er en god ting fordi at det har været med til at nedbringe antallet af racistiske, nedgørende og ubehagelige kommentarer på en lang række videoer.

Folk er lidt mere påpasselige med at svine folk til når det er deres google identitet der er på spil.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere