Nu kan du bruge Yubikey til at logge på Windows

En fysisk nøgle kan bruges som et trin i multifaktor-login.

Det delvist svenske selskab Yubico er blevet en af de centrale aktører inden for fysiske sikkerhedsnøgler og udgiver stadig nye varianter af sine YubiKey-nøgler.

På sin officielle blog offentliggør selskabet nu en nyhed, som gør nøglerne endnu mere anvendelige.

Yubico har nemlig nu lanceret sin 'Yubico Login for Windows'-applikationen for offentligheden, som betyder, at man kan bruge selskabets fysiske sikkerhedsnøgler til at logge sig på Windows.

Testet i et halvt år

Applikationen, som kan downloades fra denne side, blev lanceret i en testudgave for seks måneder siden, og siden da har selskabet modtaget meget værdifulde tilbagemeldinger fra brugere.

Appen kan altså bruges til lokal multifaktor-login i Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10, men er ifølge Yubico ikke egnet til indlogning på Azure Active Directory (AAD), Active Directory (AD) eller Microsoft-konti.

Som Yubico påpeger, findes der imidlertid andre løsninger til multifaktor-login i AD og AAD, og gennem et samarbejde med Microsoft er YubiKey-nøglerne også et alternativ til organisationer, som bruger AA- og AD.

Rettet mod standalone-pc’er

YubiKey-nøglen erstatter for nu ikke passwordet til Windows-kontoen, men fungerer som et ekstra autenticitets-trin, ved at man først skriver passwordet og derefter sætter nøglen ind i en USB-port på pc’en for at fuldføre indlogningen.

Appen understøtter sikring af op til 10 lokale konti.

Ifølge producenten retter Yubico Login for Windows-applikationen sig først og fremmest mod brugere, som har behov for adgang til standalone-pc’er med sensitive data, som befinder sig uden for sikre netværk.

Disse kan være udsat for tyveri eller mistes og er oftest kun beskyttet af Windows-passwordet.

Yubico Login for Windows er kompatibel med YubiKey 4- og 5-serien.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere