Nu kan du blive certificeret i Linux til Microsofts Azure-sky

9. december 2015 kl. 16:35
Microsoft er gået fra at vifte med patentporteføljen til nu at tilbyde en certificering i at implementere Linux - dog på Microsofts egen Azure.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft og Linux er ikke længere de to familiemedlemmer, der ikke kan være i samme stue i juledagene uden at komme op og skændes. Selvom forholdet til dels stadig kan være anstrengt, så tolererer Microsoft i dag Linux - og nu endda i en sådan grad, at selskabet tilbyder en certificering i Linux.

Microsoft tilbyder i forvejen en lang række certificeringer i selskabets egne løsninger, men nu har selskabet i samarbejde med Linux Foundation skabt en ny certificering i Linux på Azure.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Azure er stadig Microsoft-land

Linux har et stykke tid været velkommen på Microsofts Azure-sky, hvor Microsoft giver mulighed for at opsætte virtuelle servere med Linux.

Azure er dog fortsat i høj grad Microsoft-land, og certificeringen indebærer derfor en kombination af Microsofts test af kandidatens evner inden for opsætning af virtuel infrastruktur på Azure og Linux Foundations prøve i systemadministration.

Med certificeringen kan man demonstrere, at man er i stand til at designe, implementere og vedligeholde komplekse Linux-systemer, der udnytter funktionerne i Azure.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger