Nu kan dine rabatkort ligge på dankortet

10. februar 2015 kl. 13:5517
Loyalitetsprogrammer kan nu kobles samme dankortet, så kunderne ikke behøver have et fysisk rabatkort på sig for at optjene rabatpoint.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fremover bliver der mere plads i pungen. I hvert fald har Nets gjort det muligt for forretninger at tilknytte deres loyalitets- eller kundeprogrammer til dankortet, så eventuelle fordele, rabatordninger, point og lignende automatisk bliver registreret ved brug af kortet. Og altså uden at andre fysiske kort skal involveres.

Henning N. Jensen, betalingskortekspert og senior partner i PlusCon, vurderer, at det først og fremmest vil være den kundegruppe, som ikke normalt husker på forskellige loyalitetsprogrammer, som vil få særlig glæde af, at eksempelvis et medlemskort, hvor der kan optjenes rabatpoint, bliver integreret med dankortet.

»Jeg er sikker på, man løser et problem for en betydelig gruppe mennesker, der går delvist op i loyalitet. Dem, der går helt op i det, de skal nok huske det, men dem, der går halvt op i det, de vil i et stort omfang være glade.«

Han peger desuden på, at kampen om pladsen i tegnebogen i forvejen er knap, og at butikkerne derfor er nødt til at finde på andre løsninger end et fysisk kort, hvis kunderne skal have glæde af et loyalitetsprogram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forretninger, der ønsker at koble loyalitetsprogrammer til dankortet, skal indgå en aftale med Nets, hvor forretningen så betaler et beløb pr. kunde pr. kvartal. Forretningen betaler herefter op til 50 øre pr. kvartal til Nets for hvert dankort, der er tilknyttet. Prisen er afhængig af, hvor mange kort, der er tilknyttet fra den enkelte forretning. Derudover kan der komme nogle udgifter til at etablere og få godkendt løsningen, oplyser Nets i en pressemeddelelse.

I samme meddelelse er Mette Munck, senior manager i Nets, citeret for at sige:

»Det skal være nemt, enkelt og ikke mindst effektivt, når man betaler med dankort. Derfor har vi valgt at give forretninger og udbydere af loyalitetskoncepter mulighed for at koble deres loyalitetsprogrammer direkte til dankortet - til glæde for dem selv og ikke mindst deres kunder, der slipper for at medbringe og registrere deres loyalitetskort, hver gang de betaler.«

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
9. marts 2015 kl. 11:14

Det må da alt andet lige være et krav, at kortindehaveren siger god for at få det enkelte såkaldte loyalitetsprogram registreret hos Nets.

12
11. februar 2015 kl. 12:15

Kan der være tilfælde, hvor mere end ét rabatkort kan bruges i en forretning? Og hvordan finder man så ud af hvilken rabatordning, der skal bruges. Men jeg kan ikke lige komme i tanke om sådanne tilfælde.

9
11. februar 2015 kl. 08:48

Hvad er et loyalitetskort værd, hvis man har dem alle?

14
11. februar 2015 kl. 12:20

Ja, den eneste grund til at butikker ønsker et loyalitetsprogram er for bedre at kunne "tracke" den enkelte forbruger og dermed bedre forstå dennes vaner og dermed bedre markedsføre sig overfor den enkelte forbruger eller gruppe af forbugere...

13
11. februar 2015 kl. 12:16

Hvad er et loyalitetskort værd, hvis man har dem alle?

Jeg bruger aldrig den slags programmer. Jeg køber udelukkende der hvor varene/tjenesterne er bedst og billigst. Jeg mener at butikkerne ikke skal have et malkeyver i form af loyale kunder - nej de skal konstant oppe sig og gøre en indsats for at levere gode varer og god service til den rigtige pris.

5
10. februar 2015 kl. 20:46

Dobbeltpost, slet gerne.

6
10. februar 2015 kl. 20:46

De må da være henrykte over udsigten til at kunderne efterspørger den løsning, med en årlig regning på over 2 mio kr. til følge.

11
11. februar 2015 kl. 11:07

...det er vel næppe heller gratis for dem med de nuværende løsning hvor de selv skal udstede kort.

7
10. februar 2015 kl. 23:11

Den regning ender da bare hos forbrugeren, hvilket vel også er rimeligt!

2
10. februar 2015 kl. 16:01

Gad vide hvordan dette præcist fungerer? Jeg synes ikke jeg kan finde andet end salgsgas på Nets hjemmeside.

8
10. februar 2015 kl. 23:53

...muligt for forretninger at tilknytte..... fordele, rabatordninger, point og lignende automatisk bliver registreret... Og altså uden andre fysiske kort skal involveres.

Har jeg haft de seneste 20+ år. Har kun et kort, der indeholder 'Kgl. Dansk Mønt' til brug overalt (Dankort) og også i udlandet (Visa). Derudover (gebyrfri) kontanter til hverdagens småtterier.

Skal da hverken have bager, slagteren, kræmmer X eller SuperFlop til at rode med mit kort.. de må have spist søm.

NETS er tanketomme rovdyr i pengejunglen, så der går hurtigt NSA, Se & Hør samt Spy og kommunalt Dyneløfteri i den ;)

Gide sør'm da ikke blive vækket kl 5:30 om morgenen, og skal fortælle to svært bevæbnede politifolk med skjolde og afsikret peberspray, hvorfor jeg ikke mere køber Brugsens kaffe, og hos hvem jeg for eftertiden køber kaffen hos. Politistationen kunne ikke se det på undringslisten[1], som de hver nat får overført fra Udbetaling Danmark.

/kulsort humor off ;-p

[1] Ny lov ..http://www.version2.dk/artikel/ny-lov-lader-myndighed-indhente-samkoere-og-videresende-personfoelsomme-oplysninger-uden-dit [1] Lovforslaget .. https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/42315

3
10. februar 2015 kl. 16:56

@Peter Jensen: Se live eksempler på kvittering.dk/Storebox.com og StatOil Extra og lignende.

1
10. februar 2015 kl. 15:40

I mellemtiden kan "FidMe" bruges.