Nu kan Chrome automatisk tjekke, om dine passwords er blevet lækket på nettet

Illustration: Olivier Le Moal/Bigstock
Google har fået hjælp af kryptografi-forskere til at lave udvidelsen af den populære browser.

På sin officielle blog har Google nu fortalt om et nyt værktøj, som forhåbentlig kan bidrage til at gøre netsurfing en del sikrere. Denne gang drejer det sig om en ny udvidelse til Googles populære browser, Chrome.

Udvidelsen hedder Password Checkup og skal hjælpe dig med at finde ud af, om de passwords, du bruger på nettet, er kommet på afveje.

Automatisk advarsel

Programmet tjekker de brugernavne og passwords, som du benytter ved indlogning hos internettjenester, op mod en database på fire milliarder brugernavne og passwords, som Google ved er blevet lækket.

Hvis det viser sig, at passwordet ikke længere er sikkert at bruge på grund af lækager, vil udvidelsen give brugeren en automatisk advarsel og en opfordring til at ændre password og/eller brugernavn.

Google skriver, at Password Checkup-udvidelsen er lavet på en sådan måde, at ingen, heller ikke Google, kan læse dine indlogningsdetaljer. Det har de gjort med hjælp fra kryptografi-forskere hos både Google selv og Stanford University.

Illustration: Google

Skal forbedres

All statistik, som udvidelsen indsamler, skal også være fuldstændig anonym. En mere teknisk beskrivelse af, hvordan udvidelsen fungerer, og hvad den gør, har Google redegjort for på sin sikkerhedsblog.

Selskabet understreger, at det kun er passwords, som er blevet lækket, f.eks. i et hack, som brugeren advares mod, og ikke usikre eller svage passwords generelt, da man ønsker at fokusere på det vigtigste.

Som Google påpeger, er udvidelsen endnu på et ‘eksperimentelt’ stadie, og den skal raffineres yderligere i løbet af de kommende måneder. Hvis du vil prøve den i sin nuværende form, ligger den tilgængelig for download i Chrome Webshop.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere