Nu frigives MS-DOS fra 1983 på Github

Illustration: Microsoft
Nu kan du hente kildekoden til MS-dos v1.25 og v2.0 på Github. Du må dog ikke modificere koden, lyder det fra Microsoft

Med få klik kan du nu få fingrene i den originale kildekode til MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) version 1.25 og version 2.0 på Github.

MS-DOS var det første populære operativsystem til IBM's pc.

MS-DOS version1,25 blev frigivet 9. maj 1983 og bestod udelukkede af syv kildefiler. MS-DOS blev fortsat udviklet, indtil den ottende version udkom sammen med Windows ME i 2000.

Microsoft har faktisk tidligere frigivet koden til MS-DOS tilbage i 2014 via Computer History Museum, men nu er koden også på Github.

»Det er meget nemmere at finde, læse og referere til MS-DOS filer hvis de er på et Github-bibliotek end på den originale komprimerbare arkiv, der kan downloades,« siger Senior Program Manager Rich Turner ifølge ZDnet.

Læs også: Retro: Microsoft frigiver koden til den originale File Manager

Statisk bibliotek

Her kan du finde MS-DOS koden

Koden er frigivet under en MIT(OSI) licens.

»Kilde-filerne i dette bibliotek er til historiske reference og holdes statisk. Så send venligst ikke Pull Requests med forslag til modifikationer af kildefilerne. Men føl dig fri til at snuppe biblioteket og eksperimenter,« skriver Microsoft på Github.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Vandborg

Du må ændre det alt det du vil, de har udgivet den under MIT (OSI) License.

De siger bare de ikke vil modtage pull requests på Github. Så du må gerne clone det, udvikle videre og udgive det lige så tosset du vil.

  • 12
  • 0
#2 Gert G. Larsen

Hvad kan det bruges til?

Kan det gøre, at man kan lave (cloud?)løsninger til nemt at kunne køre gamle DOS-programmer?

Jeg kender stadig et par selvstændige håndværkere og folk fra transportbranchen, der laver regnskab og bogføring på en ikke-netværksforbunden DOS-computer. Skræmmende nok.

Kan det komme andet til gode? Dosbox?

  • 0
  • 0
#4 Troels Henriksen

Det har kun historisk interesse (men der er det så til gengæld også ganske interessant). Det er for gammel en DOS til at være almindeligt brugbar - de flestte af de resterende DOS-systemer er sandsynligvis de langt yngre DOS 5 eller 6. Og hvis man endelig vil have en "forbedret DOS", så har FreeDOS været fremragende i rigtig mange år efterhånden.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere