Nu får Chromebooks 11 timers batterilevetid

Intel har præsenteret en række nye Chromebooks, der bruger en ny platform. Det giver en ekstra times batterilevetid, men computernes ydeevne reduceres markant.

På et pressemøde tirsdag løftede Intel sløret for en række nye Chromebooks, der bruger Intels Bay Trail-platform, frem for de mere almindelige Haswell-chips. Det betyder ifølge mikroprocessorproducenten, at computerne vil have op til 11 timers batterilevetid - en forbedring på omkring 10 procent i forhold til computere baseret på Haswell, skriver amerikanske Ars Technica.

Computerne har ingen blæser til køling og understøtter 802.11ac Wi-Fi. Ifølge Ars Technica er Bay Trail-platformen dog mindre kraftfuld end Haswell, og derfor er der markant mindre ydeevne fra computerens CPU og GPU - selv sammenlignet med de langsommeste Haswell-chips.

Computerne skulle både være lettere og tyndere end de nuværende Chromebooks. Mens vægten ikke specifikt nævnes, er tykkelsen på 18 millimeter.

Bortset fra Google selv er Intel det firma, der har bidraget med mest kode til styresystemet Chrome OS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Svend Eriksen

Jeg ved heller ikke hvor imponeret jeg er. Jeg ville hellere have en Macbook eller Surface Pro, der rent faktisk kan bruges til noget rigtigt arbejde, end en Chromebook, der er en glorificeret browser med lidt ekstra lir.

  • 2
  • 2
Svend Eriksen

Jeg ved heller ikke hvor imponeret jeg er. Jeg ville hellere have en Macbook eller Surface Pro, der rent faktisk kan bruges til noget rigtigt arbejde, end en Chromebook, der er en glorificeret browser med lidt ekstra lir.

  • 1
  • 2
Jesper Jepsen

Utroligt som rigtigt arbejde defineres som... Hvad er forkert arbejde så?

Har været ganske skeptisk over konceptet med Chromebooks indtil jeg fik en i huset. Nej den kan ikke alt det en lokal basseret laptop kan men den har klart sine fordele.

I mit tilfælde skal den testes om det er en brugbar mulighed til elev computere i en organisation der i dag køre Google apps og til det setup er den ganske fin. Batteri tid på 11 timer gør en hel skoledag mulig uden opladning og dermed mistet mobilitet når den lades.

Hvis du mener at samfundet eller forældre skal tvinges til at smide store summer ud til laptops for at kunne lave "rigtigt" arbejde så tjek lige op på målgruppen til denne type maskine, og tjek op på hvor meget der er at spare ved at investere i en laptop der kan det den skal og ikke alt andet.
Og jeg ser ikke skoleelvernes hverdag som forkert arbejde men som ganske vigtigt og rigtigt arbejde.

  • 4
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere