Nu er udviklingsværktøjet i skyen tilgængeligt for alle

Plus3. marts kl. 09:503
Pige med bærbar pc i en skov
Illustration: Bigstock/Andrei310.
Med udviklingsmiljøer som Github Codespaces og Jetbrains Gateway kan der skabes tonstunge programmer på den letteste hardware. Det svære arbejde foregår i skyen eller containeren – som kan være offentlig eller privat. Vi ser på mylderet af muligheder.
Artiklen er ældre end 30 dage

Dagens muligheder for et virtualiseret udviklingsværktøj (IDE) er brede. Efterhånden er der svimlende mange muligheder i skyen. Og det er ikke længere kun letvægtsværktøjet Visual Studio Code, der kan anvendes.

Udviklingsværktøjet i skyen fjerner behovet for kraftig hardware. Man kan i visse tilfælde programmere på en tablet, hvis det skulle være. 

En anden og mere vægtig fordel ved virtualiseret udvikling er skabeloner, hvor et miljø er installeret på forhånd færdigkonfigureret og klar til brug på sekunder. 

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
5. marts kl. 23:39

Det er ret cool at man efterhånden kan det hele i skyen. Men det har også en pris som er værd at nævne. Det er nemlig super nemt at blive vant til at skyen kan det hele uden at du skal tænke på at sætte dit eget miljø op. Derfor kan det med tiden betyde at de værktøjer vi skal bruge til at lave software i højere grad bliver noget man kun har i skyen. Den kan nemt lede til en verden hvor disse værktøjer ikke længere er tilgængelige på folks egne platforme.

3
8. marts kl. 11:08

I forlængelse af din kommentar, vil jeg gerne lige smide et link til den her artikel: https://cheapskatesguide.org/articles/retaining-computing-freedom.html

Den er meget kritisk overfor migrationen af alting til skyen. Alt imens det ikke behøver at være så doom and gloom, som der bliver lagt op til i artiklen - så er der relevante pointer, som jeg synes er værd, at have med sig i baghovedet, når man overvejer at bruge værktøjer i "skyen".

Apropos skyen, må vi blive befriet for det ord en dag, og få et ord der bedre beskriver hvad det egentlig er: leasing af computerkraft/programmer.

1
5. marts kl. 02:41

Rigtig godt arbejde Tania. Dejligt med et overblik over de mange muligheder.