Nu er Samsungs 16 TB SSD her - men prisen taler vi ikke om

Nu har SSD'en officielt overhalet harddisken i størrelse, efter Samsung har lanceret sin 16 terabyte store SSD til datacentre.

16 terabyte i en 2,5 tommer indpakning er lige nu den maksimale mængde storage, der kan købes i dét format. Og det er vel at mærke en SSD. Samsung har nemlig nu sendt den varslede 16 terabyte SSD på markedet, som selskabet lovede i august sidste år.

Med 16 terabyte på 2,5 tommer har SSD'en dermed overhalet harddisken, som dog stadig er noget billigere, når det gælder så store mængder lagerplads.

Samsungs PM1633a er beregnet til datacentre, hvor den enten kan være interessant, hvis man har behov for meget høj datakapacitet på meget lidt plads, eller man har brug for en SSD, der kan holde til at få skrevet en stor mængde data.

Læs også: Medie: Samsung klar med 16 TB 2,5" SSD i starten af næste år

Samsung lover nemlig, at SSD'en kan holde til en komplet overskrivning hver dag. Dermed skulle den nye model være god for at få skrevet mindst dobbelt så mange data som en almindelig SSD.

For at opnå den høje kapacitet har Samsung bygget 512 V-NAND chips sammen, som hver har en kapacitet på 256 gigabit. Det kræver også sin cache, så controlleren har hele 16 gigabyte DRAM.

Hastighederne er sammenlignelige med andre SSD'er, så det er primært den høje datatæthed, man betaler for. Og hvad betaler man så?

16 TB-modellen er en del af Samsungs enterprise-løsninger, så er prisen ikke offentlig, men noget man forhandler med Samsung om. Disken er dog næppe billig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

Skrivnen af 16 Tb tager også lidt tid. men det betyder så at hardisken kan holde til bliver skriven til konstant eller 1/3 af hele levetiden. Hvis ellers logiken er god nok, så skal den jo sørge for at det ikke bliver skriven samme sted. Sådan omkring 8 timer for at fylde den, uden fejl med max hastighed, hvis jeg ikke har regnet en faktor, et eller andet forkert.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere