Nu er det slut med Symbian: Nokia har udsendt den sidste opdatering

Der kommer ikke flere nye funktioner til mobilstyresystemet Symbian fra Nokias hånd. Fra nu af bliver der kun tale om vedligeholdelse.

Mobilstyresystemet Symbian er blevet brugt i flere hundrede millioner smartphones fra hovedsageligt Nokia, men nu er det officielt slut med flere opdateringer fra Nokias hånd. Det skriver The Register.

Fra nu af bliver der kun tale om vedligeholdelse, og det vil formentligt hovedsageligt være til Nokias specielle kameratelefon Pureview 808, som er den sidste telefon fra Nokia med Symbian.

Læs også: Nokias regnskab igen blodrødt: Taber syv milliarder på et kvartal

Symbian skulle have været afløst af Meego, som imidlertid aldrig nåede at blive tilstrækkeligt modent, samtidig med, at en ny version af Symbian blev forsinket. Det var blandt årsagerne til, at Nokia i stedet valgte at satse fuldstændigt på Windows Phone til selskabets smartphones.

Læs også: Derfor blev Maemo og Meego aldrig en succes for Nokia

Mens Meego nu er frigivet som et open source-projekt, så er der foreløbig ikke noget der tyder på, at Nokia vil slippe Symbian fri på samme måde. Det har HP ellers forsøgt at gøre med WebOS, som HP fik med i købet af Palm, men aldrig fik gjort til en succes på hverken telefoner eller tablets.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jonas Trusbak

Jeg vil egentlig give dig ret men problemet er blot at det gjorde de ikke. Symbian var vel langt hen af vejen et ovenud fint system som fungerede. Det var nok ikke en fejl at gå mod windåse som styresystem. Problemet lå i at WP7 overhovedet ikke havde noget at tilbyde kontra android/IOS samt at Nokia ikke havde nogle mobiler klar da de annoncerede at WP7 ville blive den fremtidige platform. Overgangen skulle have været væsentligt mere flydende.

Men det blev gjort og med tanke på Nokias nuværende situation er det eneste rigtige kun at gå 100% helhjertet ind i WP8 og så droppe alle ekstra omkostninger såsom gamle systemer.

Så det er en dødsejler men kun fordi Nokia selv gjorde den til det;)

  • 1
  • 1
#6 Peter Jespersen

Tjae, jeg tror stadig at de havde staaet sundere hvis de havde satset paa Meego ved siden af MS's mobile OS'er.

Sandsynligvis - og måske endnu stærkere hvis man havde satset helhjertet på MeeGo, da man annoncerede at det var det man gjorde - istedet for at poste værdifulde ressourcer i GPLificeringen af S^3, på grund af gamle magtstrukturer.

Og jo et produkt på prototypeniveau er ofte ufærdigt - men at bruge det til at smide al last overbord og dermed stå med noget der i realiteten lignede et års hul i produktlinien er stadig IMO bizart - med mindre at konklusionen var formet på forhånd.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere