Nu er det slut med Symbian: Nokia har udsendt den sidste opdatering

22. oktober 2012 kl. 08:507
Der kommer ikke flere nye funktioner til mobilstyresystemet Symbian fra Nokias hånd. Fra nu af bliver der kun tale om vedligeholdelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mobilstyresystemet Symbian er blevet brugt i flere hundrede millioner smartphones fra hovedsageligt Nokia, men nu er det officielt slut med flere opdateringer fra Nokias hånd. Det skriver The Register.

Fra nu af bliver der kun tale om vedligeholdelse, og det vil formentligt hovedsageligt være til Nokias specielle kameratelefon Pureview 808, som er den sidste telefon fra Nokia med Symbian.

Symbian skulle have været afløst af Meego, som imidlertid aldrig nåede at blive tilstrækkeligt modent, samtidig med, at en ny version af Symbian blev forsinket. Det var blandt årsagerne til, at Nokia i stedet valgte at satse fuldstændigt på Windows Phone til selskabets smartphones.

Mens Meego nu er frigivet som et open source-projekt, så er der foreløbig ikke noget der tyder på, at Nokia vil slippe Symbian fri på samme måde. Det har HP ellers forsøgt at gøre med WebOS, som HP fik med i købet af Palm, men aldrig fik gjort til en succes på hverken telefoner eller tablets.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. oktober 2012 kl. 08:56

Godt nok er det stadig det symbian smartphones de sælger flest af lige i øjeblikket men det er da en dødsejler rent finansielt. Det er ihvertfald ikke en platform med al for meget fremtid i. Fornuftigt at de vælger at fokusere på samarbejdet mellem MS og W8

3
22. oktober 2012 kl. 10:25

Tjae, jeg tror stadig at de havde staaet sundere hvis de havde satset paa Meego ved siden af MS's mobile OS'er.

6
23. oktober 2012 kl. 13:13

Tjae, jeg tror stadig at de havde staaet sundere hvis de havde satset paa Meego ved siden af MS's mobile OS'er.

Sandsynligvis - og måske endnu stærkere hvis man havde satset helhjertet på MeeGo, da man annoncerede at det var det man gjorde - istedet for at poste værdifulde ressourcer i GPLificeringen af S^3, på grund af gamle magtstrukturer.

Og jo et produkt på prototypeniveau er ofte ufærdigt - men at bruge det til at smide al last overbord og dermed stå med noget der i realiteten lignede et års hul i produktlinien er stadig IMO bizart - med mindre at konklusionen var formet på forhånd.

4
22. oktober 2012 kl. 10:36

Jeg vil egentlig give dig ret men problemet er blot at det gjorde de ikke. Symbian var vel langt hen af vejen et ovenud fint system som fungerede. Det var nok ikke en fejl at gå mod windåse som styresystem. Problemet lå i at WP7 overhovedet ikke havde noget at tilbyde kontra android/IOS samt at Nokia ikke havde nogle mobiler klar da de annoncerede at WP7 ville blive den fremtidige platform. Overgangen skulle have været væsentligt mere flydende.

Men det blev gjort og med tanke på Nokias nuværende situation er det eneste rigtige kun at gå 100% helhjertet ind i WP8 og så droppe alle ekstra omkostninger såsom gamle systemer.

Så det er en dødsejler men kun fordi Nokia selv gjorde den til det;)

2
22. oktober 2012 kl. 10:23

Mens Meego nu er frigivet som et open source-projekt, så er der foreløbig ikke noget der tyder på, at Nokia vil slippe Symbian fri på samme måde.

Nej, og specielt ikke taget i betragtning at Symbian tidligere har været open source, men blev "genlukket" af Nokia.