Nu er det bekræftet: Ewire er gået konkurs

9 kommentarer.  Hop til debatten
Den danske betalingsformidler Ewire lukkede og slukkede i fredags uden forklaring. Nu er forklaringen her - men ikke fra virksomheden selv.
14. april 2014 kl. 16:09
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Siden betalingsleverandøren Ewire i fredags lukkede ned for sin tjeneste, har der ikke været anden information at hente, end at virksomheden er lukket, og at der vil komme ny information mandag den 14. april. Direktøren har afvist at udtale sig, og den lovede mandags-information er udeblevet.

På diverse internetfora har kunder spekuleret i, hvad der vil ske med deres indeståender, hvis Ewire skulle vise sig at være gået konkurs - hvilket jo ikke var sikkert, så længe Ewire ikke ville udtale sig.

Version2 kan nu løfte sløret for, at Ewire har indleveret en konkursbegæring til Finanstilsynet, og at virksomheden har fået inddraget sin tilladelse til at udbyde betalingstjenester og udstede elektroniske penge.

Det fremgår af et dokument fra Finanstilsynet, der slår fast, at Ewire ikke har haft styr på økonomien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Ledelsen har således ikke påset, at Ewire Danmark A/S´kapital- og likviditetsberedskab til enhver tid har været forsvarligt, herunder sikret, at selskabet har tilstrækkelig likviditet til at opfylde sine forpligtelser. At selskabet igennem længere tid har haft et uforsvarligt kapital- og likviditetsberedskab underbygges nu også af, at selskabet har set sig nødsaget til at indstille driften og indgive konkursbegæring fredag den 11. april 2014,« skriver Finanstilsynet.

Nervøsiteten hos Ewires kunder beror på, at penge fra salg gennem en webshop, der benytter Ewire, ikke ryger direkte til sælgeren, men til Ewire. Ewire overfører derefter penge til sine kunder en gang om ugen - hver onsdag. Derfor kan Ewires kunder have penge for flere dages handel til gode i den konkursramte virksomhed.

Frank Rasmussen, der ejer webbutikken Nordic Region og er kunde hos Ewire, bekræfter mandag eftermiddag, at Ewire ikke har givet kunderne nogen information om konkursen, og hvad den kommer til at betyde.

Version2 arbejder på at få belyst, hvad konkursbegæringen vil betyde for kunders eventuelle indeståender.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
15. april 2014 kl. 09:05

Kan vi stole på Dankortet, og Penge udsted af den Danske regering.

Et Betalingssystem, baseret på et Lands udstedelse af elektroniske papirlapper, og manglede kontrol med dette system kan man ikke stole på.

4
15. april 2014 kl. 09:31

Kan vi stole på Dankortet, og Penge udsted af den Danske regering.</p>
<p>Et Betalingssystem, baseret på et Lands udstedelse af elektroniske papirlapper, og manglede kontrol med dette system kan man ikke stole på.

Og hvem lukker en bitcoin udbyder, hvis de ikke har likviditet? Det er vel godt for alle, når en "dårlig" udbyder bliver lukket? Bitcoin er umiddelbart en lille valuta, men det virker som om at dårlige udbydere har kostet mange bitcoins - nok til at det samme beløb i et nationalt sammenhæng ville koste lande livet, hvis deres valuta var baseret på bitcoins.

1
14. april 2014 kl. 17:57

Ewire's konkurs bekræfter at man ikke skal overlade betalingsformidling til privatkapitaliske virksomheder. Nu er Ewire så lille en spiller at de får lov at gå konkurs, men hvis det nu var det Goldman Sachs ejede Nets, så er de jo nok "to big to fail". Så når Nets en dag kommer i problemer, bliver staten jo nødt til at gå ind for at redde den danske financielle infrastruktur. Rygterne siger også at Facebook (og andre) er på vej ind i betalingsformidling - jeg er bange for at det kun kan gå galt - grueligt galt. I stedet for at bankerne fik lov at sælge Nets til Goldman Sachs, skulle det hellere have været Nationalbanken som havde overtaget et så vital del af den danske infrastruktur.

6
15. april 2014 kl. 11:02

Øh, hvilken planet kommer du fra? Al betalingsformidling i DK udføres da af privatkapitalistiske selskaber som f.eks. Danske Bank.

Føler du dig mere tryg ved at Staten overtager alt? Så du slipepr for at skulle tænke selv og forholde dig til verden - og taget ansvar for dit eget liv?

Så flyt dog til Cuba.

2
14. april 2014 kl. 21:35

Ewire's konkurs bekræfter at man ikke skal overlade betalingsformidling til privatkapitaliske virksomheder.

Den sætning lyder lidt kommunistisk....

Derudover er jeg tilbøjelig til at give dig ret da vi forbrugere gerne vil have den billigste løsning her og nu selvom det koster os vores frihed.

Der er mange store amerikanske firmaer der gerne vil sætte sig på dette marked som f.eks. Apple, Google, Amazon, Ebay. Jeg kunne forestille mig at Google gerne vil håndtere betalinger ”gratis” imod at få indblik i dine indkøbsvaner, og sælge denne information videre. Vi er efterhånden derude hvor Google ved alt om os, hvor vi har været med telefonen, hvem vi har kommunikeret med, hvad vi har søgt på, og hvad vi har købt hvor. Google vil kunne se hvis vi har været en tur i Thailand, og efterfølgende været ved læge og apotek for at få penicillin imod gonorre.

  • Det vil ikke være behageligt at blive præsenteret for denne type informationer ved en job samtale, eller ved immigrations skranken for at komme ind i USA.

Et andet problem er at det vil fjerne noget magt fra staten, som vil blive overført til et udenlandsk magt med en anden agenda. I dag har Skat magt over tingende, da Skat kan følge alle penge flow ind og ud af danske konti. Hvis vi begynder at have indestående i div. cyber valuta som kan overføres uden spor fra person til person, mister staten muligheden for at kunne opkræve skat nogenlunde retfærdigt, hvilket kan ende i totalt anarki.

Hvis en stor del af den Danske pengemængde er under fremmed kontrol, vil der kunne laves spekulation imod den danske krone som nationalbanken ikke vil kunne hamle op imod.

Og hvis de går Mt. Gox, eller Ewiere...så er vi doomed..

Jeg vil gerne betale lidt ekstra for at det er et dansk monopol der håndtere alle betalinger, imod at informationen er strengt beskyttet, og ikke kommer i uvedkommendes hænder. Og jeg vil have mulighed for at se når offentlige personer har været inde og se i mine økonomiske transaktioner, telefonopkald, læge journal etc.

5
15. april 2014 kl. 10:44

Derudover er jeg tilbøjelig til at give dig ret da vi forbrugere gerne vil have den billigste løsning her og nu selvom det koster os vores frihed.

Øh - der er ikke problemer med forbrugerbeskyttelsen. Det er de erhvervsdrivende, der har brugt Ewire, der (muligvis) er kommet i klemme. De webbutikker, der i stedet bruger f.eks. DIBS eller ePay er ikke påvirket - og begge firmaer er danske (hovedsæder i hhv. København og Aalborg) og veletablerede (Børsen Gazeller hhv. 4 og 3 år).

Hvorvidt man så stoler på kortudstederne (Nets, VISA, MasterCard, Amex, etc.) er en helt anden sag, men det er op til den enkelte erhvervsdrivende at vælge hvilke betalingsmetoder, de vil modtage.

10
15. april 2014 kl. 19:06

Jeg skrev:
Derudover er jeg tilbøjelig til at give dig ret da vi forbrugere gerne vil have den billigste løsning her og nu selvom det koster os vores frihed.</p>
<p>Thomas skrev:
Øh - der er ikke problemer med forbrugerbeskyttelsen. Det er de erhvervsdrivende, der har brugt Ewire, der (muligvis) er kommet i klemme. De webbutikker, der i stedet bruger f.eks. DIBS eller ePay er ikke påvirket - og begge firmaer er danske (hovedsæder i hhv. København og Aalborg) og veletablerede (Børsen Gazeller hhv. 4 og 3 år).

Min kommentar var en delvis bekræftelse af Mads Kellermands kommentar omkring private udbydere af betalings systemer. (Og mere specifikt cyber valuta.)

Og med frihed mente jeg ikke kun at tabe penge, men også retten til ikke at skulle dele økonomiske informationer med firmaer der delvis lever af at sælge information.

Hvis vi fik valget mellem at betale 4 kr pr. transaktion, via. et firma der have styr på at data ikke blev lækket til uvedkommende eller google der vil gøre det gratis imod at sælge informationer. Så er der sikkert enkelte der gerne vil sælge noget af deres frihed til google :-)