Nu er den her: Hent Firefox 4 via hemmeligt link

Selvom Mozilla endnu ikke har åbnet portene officielt, kan man nu hente den nye Firefox 4. Version2 giver dig her linket til FTP-sitet.

Efter et utal af beta-versioner og et par Release Candidates, kan Mozilla nu erklære browseren Firefox 4 for helt færdigbagt.

Tirsdag den 22. marts er den officielle lanceringsdag, og selvom Mozilla endnu ikke har opdateret forsiden af den officielle webside, så man kan downloade den nye browser derfra, er der hul igennem til ftp-serverne.

Blandt nyhederne er blandt andet muligheden for at organisere sine faneblade i grupper. Så kan man for eksempel samle de arbejdsrelaterede og de private i hver sin bunke og nemt skifte imellem dem. Funktionen har fået navnet Panorama.

Hastigheden har også fået et ordentlig nøk opad i forhold til Firefox 3.6, fortæller Mozilla i foromtalen af version 4. Og så er funktionen 'Do Not Track' klar til brug, så man én gang for alle kan sige nej tak til at blive sporet på nettet gennem for eksempel cookies. Det er dog op til webside-ejerne selv om de vil acceptere det 'nej'.

Firefox 4 kommer lige i kølvandet på Microsoft Internet Explorer 9, mens Google løbende opdaterer sin browser, Chrome. Dermed har alle de store browsere nu solid support af HTML5 og høj nok hastighed til avancerede webapplikationer.

Internet Explorer 9 fungerer dog ikke med verdens mest udbredte styresystem, Windows XP, hvilket kan give yderligere medvind til konkurrenterne fra Mozilla og Chrome.

Hent den nye Firefox 4

Opdateret 15.00: Nu er Firefox 4 officielt lanceret, og derfor er download-links nu blevet ændret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Kenneth Graulund

Det er en release candidate....

De skriver det godt nok ikke nogen steder i browseren (Hvad jeg kan se), men hvis man kigger i release notes står der :

Release Candidate version 2: released March 18th, 2011

Og filerne på FTP'en er fra 18 Marts.

  • 0
  • 0
#6 Jens Gyldenkærne Clausen

Det ser ud til at koden fra 18. marts både er frigivet som 4.0 Final og 4.0 RC2: http://hg.mozilla.org/releases/mozilla-2.0/rev/6be9e31d01b4

about:buildconfig giver information om hvilket build en given Firefox-instans stammer fra - ovenstående er fra den 4.0-version jeg installerede i går aftes (fra http://www.softpedia.com/get/Internet/Browsers/Mozilla-Firefox-Final.shtml)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere