Nu er Danske Mobilbank også på Android

Danske Bank har frigivet Android-versionen af deres smartphone-bank. Brugerne er ellevilde ? men savner den lovede girokort-betalingsmulighed.

Det gik ikke stille af, da Danske Bank for lidt over en måned siden lancerede en bank-applikation til iPhone. En stort anlagt annoncekampagne ? inklusive lidt kludder med timingen hos plakatophængerne ? samt en massiv mediekampagne slog på tromme for, at fremtidens bank lå i din bukselomme.

Og nu, fem uger efter lanceringen af iPhone-versionen, er der så også kommet en app til Android. Hvilket stemmer godt overens med det løfte, som administrerende direktør i softwarefirmaet Trifork Jørn Larsen gav tilbage i september:

»De to applikationer er udviklet ret parallelt. Beslutningen om at lancere iPhone først, skyldtes at iPhone-markedet på daværende tidspunkt var det største. Android-løsningen er i princippet også klar i testmiljøet, og i løbet af en måned eller halvanden skulle den også gerne være på gaden,« sagde Jørn Larsen i forbindelse med lanceringen af iPhone-applikationen. Trifork har leveret begge applikationer til Danske Bank.

Han fremhæver især to årsager til, at applikationen ikke blev lanceret samtidig på de to fremherskende smartphone-platforme:

**LÆS OGSÅ **Danske Banks mobilbank: Iphone var hurtigere og lettere end Android

»Der er flere parametre, der skal testes på Android-platformen. Med mange forskellige hardware-leverandører er der lige pludselig mere, der kan opføre sig uventet end på Apples platform, hvor det dybest set kun er iPhone, iPad og iPod Touch, man skal forholde sig til. Samtidig må jeg fremhæve, at Apple er en god sparringspartner, og at de har været meget interesserede og hjælpsomme, når vi er kommet til dem med vores planer,« sagde han til Version2.

Ind til videre er Android-folket vilde med Danske Mobilbank, som applikationen hedder. Efter at have været online et døgns tid er den blevet vurderet 81 gange med de maksimale fem stjerner som gennemsnit. En gennemgående anke er dog en utålmodighed efter at få den lovede funktionalitet, hvor man kan betale sine girokort ved blot at tage et billede af dem med mobilens kamera.

»Fantastisk app! Virkelig brugbar og flot design, dog mangler der en mulighed for at betale med giro som andre påpeger,« skriver en bruger på Android Market.

»Virker jo super! Eneste som ik er nemt er jo NemID«, skriver en anden bruger.

**LÆS OGSÅ **Danske Banks mobilbank til Iphone bruger NemID-papkort - men ikke Java

Version2 afholder 11. november den brugerdrevne konference Mobile Computing. Version2 Live-arrangementet byder ud over indlagte workshops og networking-seancer blandt andet på oplæg fra Kiloo, Silverbullet, Danske Bank, Miracle og Huge Lawn Software. Læs mere og tilmeld dig på version2.dk/live.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Ove Andersen

Ja, vil tro GPS er til at vise dig hvor nærmeste hæveautomat er, og opkald kunne være fordi du kan ringe til din bankrådgiver direkte.

Ved det ikke, men det var da et bud på features som kunne være ganske fine :)

 • 0
 • 0
#3 Martin Hundebøll

Som kunde hos Lån&Spar Bank fandt jeg i netbanken en mulighed for tilmelding til mobilbank - en netbank tilpasset mobilbrosere.

Det virker fint og jeg kan også overføre penge m.m. (kan ikke huske om girokort er en mulighed).

// Hundebøll

 • 0
 • 0
#4 Rene Madsen

Kunne være fedt at kunne vælge om man vil have de features med eller ej.

I og med jeg ikke kan se, hvad den bruger GPS til, så vil jeg ikke have at Danske Bank har adgang til min GPS, men jeg kan ikke bruge den app uden at give fuld adgang til min GPS.

 • 0
 • 0
#6 Rene Madsen

hvis din gps er slukket, så har appen ikke adgang. og jeg regner ikke med at den selv tænder for gps'en

Det håber jeg da heller ikke den gør, men mangler information fra Danske Bank om, hvad det skal bruges til og muligheden for at hente en udgave, der ikke har adgang til GPS'en og telefon funktionaliteterne.

Jeg har andre apps der skal have adgang til GPS, skal jeg så rende rundt og slukke/tænde for GPS, bare fordi de måske bruger GPS informationerne i deres mobilbank app?

Ud over det, hvad skal den med adgang til min telefon, så den kan ringe op?

 • 0
 • 0
#7 Jens Schumacher

Det er jo allerede besvaret. Appet har en funktion til at finde nærmest filial og nærmeste hæveautomat. Der ud over har det under kontakt knapper til at ringe direkte op til kort service eller support.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere