Commodore 64 er tilbage i ny, upopulær version

Video: Commodore 64, som første gang blev lanceret i 1982, er nu igen på markedet. Indmaden er dog helt ny, hvilket falder Commodore-fans for brystet.

De første eksemplarer af en helt ny version af computerklassikeren Commodore 64 er nu på vej på markedet. Det er det nystartede firma Commodore USA LLC, der står bag maskinen.

Computeren har en ethernet-port, flere usb-porte, en kortlæser, WiFi, et blu-ray drev og kan vise videoer i fuld HD 1080p til et tv eller en storskærm. Man kan også genopleve 8-bit spil fra 80’erne og installere Windows eller et andet OS på computeren, som er født med Linux.

Selve computeren er pænt pakket ind i plastik-etui, som ligner den originale Commodore 64 fra 1980’erne og har fået den traditionelle beige farve og store sorte taster.

Den nye Commodore fra Commodore USA LLC har dog ikke noget at gøre med den gamle Commodore, som blev produceret af det amerikanske firma Commodore International.

Det er ikke en Commodore

Mange Commodore-fans har vredt konstateret, at den nye maskine slet ikke har noget at gøre med en Commodore, men bare er en almindelig pc i forklædning.

»Dette er ikke en rigtig Commodore...kun en almindelig pc," skriver en debattør på The Inquirer.

I USA koster en Commodore 64 mellem 250 og 895 dollar, hvor den billigste version er en meget skrabet udgave, der primært består af et kabinet og en kortlæser, mens den dyreste har både USB, Wifi, DVD, Blu Ray og 1 Tb harddisk.

Til sammenligning havde den gamle Commodore 64 fra 1982 en 8-bit 6510-processor, med en hastighed på 1 MHz, en hukommelse på 64 KB RAM og 20 KB ROM. Grafikprocessoren kunne vise 16 farver og en opløsning på 320x200. Yderligere var der printer-port, cartridge-stik og mulighed for tilslutning af båndkassettestation og 2 joysticks.

Firmaet har frigivet en video, der viser produktionen af computeren, ligesom firmaet fortæller, at forudbestilte Commodore 64, forventes at blive leveret til køberne i næste uge.

Se videoen her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lars Tørnes Hansen

De kunne have lavet en vildt billig maskine med en standard ARM processor og fuld softwareemulering af en 1 MHz C64, dog med den ændring at den skulle kunne bruges til computerskærme, og TV idag. Dertil selvfølgelig en kortlæser i stedet for båndstation, diskettedrev og hvad har vi af gammel teknologi som ikke rigtig bruges mere.

Det burde kunne lave meget billigere end 250 USD. Jeg mener: En standard ARM CPU (Cortex type) med indbygget I/O til verden uden for + lidt RAM + en minimal FLASH der kun kan boote fra FLASH på en bestemt kortlæser. Man har så en anden kortlæser beregnet til programmer ...

  • 1
  • 0
Svend Eriksen

Ja, man skulle synes at det var ren win-win at relancere en C-64 til rimeligt billige penge, men de fuckede tilsyneladende helt op, ved at tænke at det forbrugerne vil have er en almindelig PC i en C-64 skal. Hvad f... skulle man ville det for??

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere