Nu er 'dødsdatoen' for Microsofts mobilplatform klar: Skift til iOS eller Android

Illustration: Microsoft
Microsoft anbefaler kunder at flytte over til Android- eller iOS-enheder, hvor Microsofts mobil-apps i fremtiden bliver understøttet.

Der er bred enighed om, at Microsofts mobilsatsning aldrig blev en succes, og Windows 10 Mobile har ligget på sit dødsleje et stykke tid. Som blandt andre Ars Technica kan fortælle, har platformen nu fået sin endelige ‘dødsdato’.

På Microsofts understøttelsessider kan man læse, at selskabet vil afslutte al understøttelse af Windows 10 Mobile den 10. december i år. Dette omfatter altså alle produkter baseret på platformen, inklusive Windows 10 Mobile Enterprise-enheder.

Skift til Android eller iOS

Afslutningen indebærer, at platformen ikke længere vil modtage nogen sikkerhedsopdateringer, fixes eller andre typer opdateringer efter den nævnte dato.

I sin opdaterede FAQ-sektion anbefaler Microsoft følgelig nu kunder at flytte over til Android- eller iOS-enheder, hvor Microsofts mobil-apps selvsagt fortsat vil blive understøttet.

Den samme dato gælder altså også for virksomhedskunder, og Microsoft skriver, at de arbejder med mange virksomhedskunder for at sikre en vellykket migration til en anden platform inden afslutningsdatoen.

Markedsandel på 0,1 procent

Windows 10 Mobile blev lanceret i 2015 som opfølgeren til Windows Phone-platformen, et par år efter at Microsoft købte Nokias mobilafdeling – et opkøb, som udløste alle tiders største underskud i Microsoft, med titusinder af opsagte medarbejdere som resultat.

Siden da er det i grunden kun gået én vej med platformen, og markedsandelen har aldrig været i nærheden af at skræmme konkurrenterne.

Ifølge hjemmesiden NetMarketShare havde Microsofts mobilplatform en markedsandel på 0,1 procent i december. Android og iOS lå til sammenligning på henholdsvis 70 og 28,5 procent.

At Windows 10 Mobile var på dødens rand, blev uofficielt bekræftet allerede i 2017, da Microsoft oplyste, at de ikke længere fokuserer på hverken nye funktioner eller på ny hardware til platformen.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

Så burde de have forsat understøttelsen, i det midste med sikkerheds opdateringer i mindst 10-15 år.

Men det viser jo bare at MS aldrig har været deres opgave voksen, på markede for embede enheder og ligende. Samt lige denne form for afslutning, er grunden til at de IKKE fik foden ind på markede og sikkert aldrig får det.

MS har gang på gang med CE og andre versioner, vist at de ikke evner dette marked. Mange af udviklerne, bruger og virksomheder som skulle være målet, har brændt sig på at købt enheder baseret på MS.

MS har ved hver ny version, total ladt alle bruger af ældre version af hardware og software i stikken. Og nu gør de det samme igen.

Men der er så denne gang ikke så mange som hoppet på den, men synd de lige skulle kvæle Nokia i denne omgang.

  • 2
  • 7
#3 Lars Kruse

Det er mobilplatformen vi taler om - ikke embedded, om end de er i tæt familie med hinanden. iOS og Windows Phone er dem, der har bedst sikkerhed og hutigste patches. Windows er død og jeg er ikke glad for Apple. Jubiii......

Lidt fra den virkelige verden:

Min gamle Lumia 640 lte har fået betydeligt flere og hyppigere sikkerhedsopdateringer, end min 2 år gamle high end Android mobil. Min windows telefon får nye patches, inkl spectre, hver eneste patch tuesday.

Android telefonen har patch level oktober 2018 p.t. og er altså langt bagud. Vi fik lovet Android 8, men det får vi alligevel ikke.

Jeg kan til gengæld stole på, at min Lumia får opdateringer året ud.

  • 0
  • 0
#7 Anders Jensen

Hvis man har en telefon som er mindre end 2 år gammel og som har et alvorligt sikkerhedshul, så vil jeg da anbefale at man reklamerer.

Jeg ved ikke om der har været sager på det, men jeg vil mene at købeloven er fuldstændig klar. Sikkerhedshuller er fabrikationsfejl, og de skal udbedres indenfor en" rimelig tid". Jeg har svært ved at forestille mig, at "rimelig tid" til at rette et alvorligt sikkerhedshul kan være længere end et par uger. Ellers har du ret til at få pengene tilbage.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere