Nu bliver svensk mistænkt for CSC-hacking udleveret til Danmark

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Gottfrid Svartholm Warg, der er mest kendt som medstifter af The Pirate Bay, bliver i dag onsdag udleveret til Danmark. Her er han sammen med en dansk mand mistænkt for at have hacket CSC's servere sidste år.

I dag onsdag er dagen, hvor Gottfrid Svartholm Warg skal udleveres til Danmark. Han er mistænkt for i foråret at have hacket CSC´s mainframe og dermed skaffet sig adgang til blandt andet politiets kørekortregister.

Det har på intet tidspunkt været muligt at få dansk politi til at oplyse, hvornår Gottfrid Svartholm Warg skulle udleveres, men Kristina Svartholm, der er mistænktes mor, oplyste for to uger siden via Twitter, at datoen var sat til 27. november 2013.

Gottfrid Svartholm Warg blev arresteret i Cambodia i august 2012, og siden har han været igennem den helt store tur med både det svenske og danske retsvæsen. Efter sin anholdelse sad han varetægtsfængslet i næsten et år i Sverige, inden han fik sin dom i juni 2013.

Læs også: Mareridt for mor til svensk mistænkt for CSC-hacking: "Udlevering er mangel på medmenneskelighed"

Anklagen lød på, at han havde skaffet sig uretmæssig adgang til både Nordea og og it-leverandøren Logica´s systemer og begået bedrageri i millionklassen.

Han fik et års fængsel for at hacke Logica, men han blev frikendt for hacking af Nordea, da landsretten i Sverige ikke mente, at der var beviser for denne del af anklagerne.

Det skyldtes, at man kom frem til, at hans computer var en såkaldt ”lab” computer, der kunne bruges af mange forskellige personer ved fjernstyring.

I et brev til de danske myndigheder har Gottfrid Svartholm Warg tidligere påpeget, at han finder det urimeligt, at han skal udleveres til Danmark, da det samme bør gøre sig gældende på begge sider af sundet. Dorit Borgaard, der er chefanklager ved Københavns Politi, afviste dog, at den svenske kendelse har betydning i Danmark.

Læs også: Åbent brev fra CSC-mistænkt: Undskyld, at min pc har voldt Danmark skade

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Københavns Politi eller Gottfrid Svartholm Wargs forsvar.

Version2 følger sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
David Rechnagel Udsen

USA ønsker ham udleveret

Kilder på det? Eller er det bare noget du tror, fordi pladeindustrien fik betalt den svenske anklager og politi for en razzia mod The Pirate Bay for nogle år siden? Hvorfor blev han så ikke udleveret den gang, eller for den sags skyld, hvorfor blev ingen af dem involveret udleveret den gang?

Sverige og Danmark har de samme udleveringsregler med USA.

Jeg tør godt vædde med at han ikke bliver udleveret til USA.

David Rechnagel Udsen

Nåååårh du mener lige som menneskerettigheder og privatliv?

Der er forskel på hvad kan gøres i smug og hvad vil være offentlig viden.[0] Hvorfor ville USA dog spilde sin tid på ham?

Jeg siger ikke at USA er en højborg for rettigheder, men snare at de ikke er strategisk dumme.

[0] Her mener jeg selvfølgelig hvad der antages fra starten vil forblive hemmeligt eller ej, potentielle lækager er irrelevante.

Log ind eller Opret konto for at kommentere